— Han er veldig skuffet over at han ikke ble trodd av retten. Han nekter fremdeles straffskyld og vi kommer til å anke dommen, sier 49-åringens forsvarer, advokat Johannes W. Mæland.

I april i fjor ble 49-åringen frikjent av Aust-Agder tingrett. Lagmannsretten vurderte saken annerledes og dømte mannen til fengsel i to år og tre måneder.

Narkosaken 49-åringen skal ha vært involvert startet ved at det ble funnet nesten ett kilo amfetamin i en bolig i Gjerstad i 2010. Mannen som bodde i boligen, en kamerat av 49-åringen, ble dømt for oppbevaring av stoffet i 2011. I retten hevdet mannen at han hadde funnet stoffet i skogen.

Etter omfattende etterforskning med spaning og telefonavlytting konkluderte politiet med at det var 49-åringen som hadde bestilt stoffet. Kameraten, en mann i 40-årene, hentet amfetaminet i Oslo og fraktet det hjem til Gjerstad.

Selgeren skal ha vært en 40-åring fra Oslo. Han ble i likhet med 49-åringen frikjent av tingretten, men må møte i retten på nytt i en ankesak til høsten.

Statsadvokat Jostein Johannessen sier at han er fornøyd med dommen. Skyldspørsmålet er nå endelig avgjort, så en eventuell anke vil kun handle om straffeutmålingen.

49-åringen ble også dømt for grovt heleri og oppbevaring av en avsagd hagle. 21 dager han satt i varetekt trekkes fra fengselsdommen.