Det endte med beinbrudd og sykehusinnleggelse da fallskjermhopperen kom flygende inn på Bystranda, midt blant det festende Palmesus-publikummet.

I Fædrelandsvennens video kan du se landingen som gikk skeis, på Bystranda rundt klokka 18.30 fredag.

Erfaren hopper

Lars-Erik Sivertsen var førstemann som hoppet, og sto på stranda da tredje og siste hopper kom inn for landing.

— Han var skikkelig uheldig, og landet hardt. Han skal opereres i dag, og jeg skal opp å besøke ham på sykehuset etterpå.

- Jeg ble med ham på sykehuset, og det var et stygt, åpent brudd i leggen. Men det går bra med ham, selv som stoltheten har fått en knekk, sier han til Fædrelandsvennen.

FallskjermhopperALLERFORST.jpg

— Hva gikk galt for ham? - Det var ikke særlig vind, så det var en personlig feil. Vi er vant til å hoppe over Kjevik, ikke over vann, hvor det er vanskelig å bedømme avstand. Han kom for tett på stranda, og kom for brått ut av siste sving.

— Han er en erfaren hopper, og dette var det siste som skulle skje. Det er ikke kult å skade seg i en oppvisning, men slike ting kan skje.

- Fikk han raskt hjelp?

Han skal få en skinne i beinet

— Det er sykepleier på Palmesus, som var der med en gang. Og ambulansen kom etter fem, seks minutter. På sykehuset ble han godt sjekket, og tok røntgenbilder av bein og ankler, sier Sivertsen.

Agder politidistrikt fikk melding om uhellet klokka 18.37. — Jeg ser i loggen at en person ble kjørt til sykehuset fra Bystranda, sier operasjonsleder Sverre Birkeland.

På sykehus

Hovedinstruktør i klubben, Inge Markus Gjestvang, sier til Fædrelandsvennen at det er snakk om en erfaren hopper med over 350 hopp.

— Det ble en hard landing og beinbrudd, sier han.

Gjestvang hoppet ikke selv, men har fått tekstmeldinger fra den uheldige fallskjermhopperen.

- Det går veldig bra. Han skal få en skinne i beinet. Han er på sykehuset, men er oppegående.

Gjestvang forteller at demonstrasjonshoppene er en årlig begivenhet på Palmesus.