Märtha Louise slutter å bruke prinsesse­tittelen i kommer­sielle sammen­henger

Prinsesse Märtha Louise sier det var «et feiltrinn» å bruke prinsessetittelen på foredragsturneen i mai. Nå slutter hun å bruke tittelen kommersielt.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det var et feiltrinn, og jeg skjønner at det provoserer når prinsessetittelen blir brukt på denne måten, skriver Märtha Louise på Instagram.

Prinsessen fikk mye kritikk i forbindelse med turneen «The Princess and the Shaman» i mai måned, og Slottet opplyste til NRK at de ville ha dialog med henne om bruk av tittelen i næringssammenheng. I underkant av tre måneder senere har kongefamilien konkludert.

De mener det er best at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal bruke prinsessetittelen når hun driver med inntektsbringende virksomhet. Det bekrefter både prinsessen og Kongehuset på sine nettsider.

Skal kun bruke Märtha Louise

– Vi har derfor i fellesskap kommet fram til at jeg bruker tittelen prinsesse når jeg representerer Kongehuset, gjør mine offisielle oppdrag i inn- og utland og i private sammenhenger, skriver prinsessen.

Det betyr at prinsesse Märtha Louise i alle kommersielle sammenhenger fremover kun bruker navnet Märtha Louise. Prinsessen mener selv at dette er en god løsning.

– Det blir et tydelig skille mellom min næringsvirksomhet og min rolle som representant for Kongehuset. Jeg har dermed skapt rom for større frihet i min næringsvirksomhet.

Omstridt turné

I mai startet Durek Verrett og Märtha Louise foredragsturneen ved navn «The Princess and the Shaman». De to bekreftet like før turnéstart at de var et par.

I forbindelse med turneen bestående av workshops og foredrag i Norge og Danmark, oppfordret blant annet avisen Fædrelandsvennen på lederplass prinsesse Märtha til å gi fra seg prinsessetittelen, noe hun avviste at var aktuelt å gjøre.

Statsminister Erna Solberg (H) synes det er en riktig beslutning.

– Det er en klok vurdering av henne, og godt i tråd med hva det norske folk også føler i denne saken. Det er fint at hun har lyttet, sier statsministeren til NRK.

Ny Instagram-konto

Lørdag holder Verrett og Märtha Louise et nettseminar som prinsessen reklamerte for på sin Instagramside tirsdag. På bildet står hun titulert som prinsesse Märtha Louise, mens inne på siden hvor man kan bestille plass, bruker hun navnet Märtha Louise.

– Her er prinsessetittelen blitt fjernet, og det står nå kun Märtha Louise. Det er ikke noen andre store arrangementer på gang som må endres, sier prinsessens manager Carina Scheele Carlsen til VG.

Prinsessen har også prinsessetittelen i navnet på sin Instagram-konto som har rundt 127.000 følgere. Hun har imidlertid opprettet en ny business-relatert konto på Instagram. Tirsdag ettermiddag ble de to første innleggene på siden lagt ut.

Prinsessens selskap «Prinsesse Märtha Louise Kulturformidling» er ikke avviklet ifølge Brønnøysundregistret, skriver Aftenposten.

Publisert:

Les også

  1. «Si fra deg tittelen, Märtha»

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.