«Mesternes mester» spilles inn i Arendal

For første gang spiller NRK inn sitt suksessprogram «Mesternes mester» i Norge.

Publisert:

Dag Erik Pedersen skal presentere sesong 12 av «Mesternes mester» fra Arendal og omegn. Her i Kroatia under innspillingen av sesongen som ble sendt tidlig i 2020. Foto: FOTO: SUNNIVA LUCA VELIZ PEDERSEN / RUBICON TV/NRK

  • Maria Hushovd Folgerø
  • NTB

ARENDAL: Opprinnelig skulle sesong 12. av «Mesternes mester» spilles inn i Hellas, men koronasituasjonen har gjort det praktisk umulig.

Nå er det klart at suksesserien for første gang skal spilles inn i Norge – og valget har falt på Arendal.

Sørlandsidyll

Innspillingen av serien vil foregå i september, og produksjonen forteller at de ønsker at «sørlandsidyllen» skal sette rammen på programmet.

– Når situasjonen først ble som den ble, gleder vi oss veldig til å produsere «Mesternes mester» på norsk jord. Arendal og områdene rundt byr på ekte sørlandsidyll og vil bli en fantastisk ramme for programmet, meddeler prosjektredaktør i NRK, Pia Basberg, i en pressemelding.

Programmet vil bli sendt på NRK i januar, og produksjonen har allerede jobbet med programmet noen måneder. NRK opplyser at planleggingen er gjort i samarbeid med kommunen og lokale krefter.

Høye krav

Agderposten skriver at det stilles krav til at deltakernes bolig skal ha basseng, kjøkkenøy og en generell luksuriøs standard.

Næringssjef i Arendal, Kåre Andersen, sier til Agderposten at det er vurdert over 30 hus i tilknytning til serien. Hvilket hus deltakerne skal bo i skal være bestemt, men hvor er ikke offentliggjort.

For å skjerme produksjonen for tilskuere, gis det ingen eksakte detaljer om hvor konkurransene skal foregå og hvor deltakerne skal bo før innspillingen er ferdig.

Les også

Verås Larsen vant Mesternes mester: – Setter seieren høyt

Padleren Eirik Veraas Larsen vant fjorårets sesong av «Mesternes mester». Foto: Kirsty Wigglesworth / FV

Sørlendinger til topps

Tidligere har tre sørlendinger gått helt til topps i konkurransen: I fjor vant padleren Eirik Verås Larsen fra Flekkefjord den prestisjefylte kjendiskampen. Han tok innersvingen på Kjersti Buaas og Ingvill Måkestad Bovim i finalen av «Mesternes mester».

Tidligere har syklistene Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd vunnet «Mesternes mester» i henholdsvis 2009 og 2016. Nå nærmer også innspillingsstedet seg syklistenes hjemtrakter.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Maria Hushovd Folgerø maria.hushovd.folgero@fvn.no
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Mesternes Mester
  2. Eirik Verås Larsen
  3. NRK
  4. Arendal
  5. Thor Hushovd