— Vi har fått en del henvendelser fra Kristiansand kommune, men også fra brøyteselskaper andre steder i Agder. Nå ønsker vi å fortelle befolkningen om konsekvensene. Det er på tide å få bilene vekk, sier operasjonsleder Magne Storaker ved Agder politidistrikt.

To taues vekk

Like før klokka 22.30 begjærte politiet to biler på Enrum i Kristiansand borttauet. De vil i natt bli fraktet til Falcks anlegg på Dalane. Der kan bileier kvittere dem ut. Pris: Cirka 1500 kroner.

Da er parkeringshus langt billigere . . .

— Vi strekker oss langt for å få kontakt med bileier. Men det går en grense, dessuten er det arbeidskrevende for oss, sier Storaker.

Fikk tak i tre

Politiet bruker skiltnummer, folkeregister og opplysningen for å finne fram til rette vedkommende og be han eller hun flytte bilen. Lørdag kveld ble tre eiere kontaktet og bedt om å flytte bilene sine.

— Det enkeleste er at folk tar ansvar og parkerer bilen på et sted den ikke er i veien. Få den vekk fra veier hvor den hindrer brøytebil. Ekstra viktig er busstraseene. På Enrum vil ikke bussen komme fram søndag, hvis ikke vi tauer vekk disse bilene, sier operasjonsleder Storaker.

Han forstår at det kan være mye arbeid å skuffe snø. Rundt forbi dropper folk snømåkingen og setter bilen i veikanten i stedet. Politiet ber alle tenke over hvilke problemer det skaper for de som skal rydde veiene.

Loven er klar

Det er veitrafikklovens paragraf 37 B som regulerer dette. Der står:

"Politiet kan kreve fjernet, eller om nødvendig fjerne eller ta i forvaring kjøretøy som er plassert slik at det ellers er til hinder for trafikken eller for snøbrøyting eller annet arbeid på veg"