— Vi gjør to ting med en gang, sier regionveisjef Johan Mjaaland.Det første er at det vil bli plassert en veihøvel nummer to i området. De skal være i beredskap for å takle problemer både i Trybakken og Vatnebakken.

Denne danske traileren var årsaken til kaoset på E 39 mandag kveld. Sjåføren hadde plassert kjettingene, da kom han seg ikke opp. Foto: Jarle R. Martinsen

Omkjøring

omkjøring.gif

Ved uvær vil de dessuten stanse all østgående kjøring ved Ime i Mandal og sende trafikken opp mot Holum og Røyslandsveien før man igjen er på E 39.— Det er en relativt grei vei med bra standard. Ved problemer vil vi bruke denne veien raskere som omkjøring for å avlaste problemer i Vatnebakken, sier Mjaaland.

Ut over det vil de endre endel på rutiner med brøyting og salting for å komme situasjoner som på mandag raskere i møte.

Spesiell situasjon

Han sier at det som skjedde var mandag var svært spesielt.

— Det hadde vært en ulykke i Vestre Skogsfjord i Mandal som gjorde at veien var sperret for tyngre kjøretøy fra klokka 14 til klokka 18. Da veien ble sluppet opp, sto det 60-70 vogntog som i samlet tropp kjørte mot Vatnebakken. Der var det altså en som fikk problemer, og som gjorde at man fikk den voldsomme trailerkøa, sier Mjaaland.

Han sier forøvrig at de startet saltingen av veistrekningen mandag klokken 6 om morgenen, så klokken 14. Både Vatnebakken og Trybakken ble spesielt saltet flere ganger.

— Alt ble gjort etter boken. Men traileren som satte seg fast hadde ikke gjort det riktig med kjettingen, og da hjalp det ikke hvordan brøytingen eller saltingen hadde vært, sier han.

Vil vurdere

Ordfører i Mandal Tore Askildsen ber om at vegvesenet vurderer et tredje felt i Vatnebakken.

— Det vil vi vurderer, absolutt. Men det er ikke penger til noe slikt nå og uansett tar et reguleringsarbeid raskt opp mot to år, påpeker Mjaaland.