Per Vassbotn leder innflyttingen, og sier at det meste går på skinner. Bortsett fra noen småting her og der, skal alt være klart til at de ansatte kan fylle tomme reoler. Foto: Torstein Øen
Viggo Nordskag og Liv Halvorsen i kommunen jobbet med innflytting i lønningsavdelingen. En viktig avdeling for de ansatte – skulle man tro. Foto: Torstein Øen
Vaskepersonell fra Byggservice hadde også nok å gjøre søndag. Her er Sigrun Andersen og Kjerstin Stallemo i aksjon. Foto: Torstein Øen
Rundt 60 flyttefolk har holdt på gjennom helga med å flytte inn pappesker, møbler og ting og tang. Foto: Torstein Øen
Det var mye aktivitet i det nye rådhuskvartalet søndag ettermiddag. Men i ordnede former. Foto: Torstein Øen

Innflyttingsansvarlig Per Vassbotn viser Fædrelandsvennen rundt dagen før dagen. På ordførerens kontor på 50 kvm står pappeskene klare.

— Ja, her skal ordføreren inn. Jeg synes kontoret er veldig representativt, sier Per Vassbotn.

Pappeskene til ordfører Arvid Grundekjøn står klare. Mandag morgen skal kontoret innredes. Foto: Torstein Øen

— Så her skal ordfører Grundekjøn pakke ut mandag morgen?- Ja, eller det blir nok hun i forværelset, sier han.

Se flere bilder i bildeserien øverst i saken!

Stor aktivitet

60 flyttefolk holdt på gjennom helga. Blant annet skulle 2000 pappesker på plass rundt omkring i kontorlandskapene. Vaskepersonell fra Byggservice holdt også på, og søndag kveld skulle alt komme på plass for at de ansatte kunne komme neste morgen.

— Det er bare litt småting som mangler, sier Vassbotn.

— Dette blir et sosialt rom for de ansatte, sier han, og stopper opp for å påpeke den nye kaffemaskinen.

Litt senere får han beskjed om at kontakten til maskinen er feil.

— Det går ikke an, da får vi 430 misfornøyde ansatte i morgen. Dette må fikses opp i før klokka 07.30, er den klare beskjeden.

Stø hånd

Per Vassbotn kjenner de nye kontorlokalene bedre enn de fleste. Gjennom helga føk han rundt og administrerte innflyttingen. Foto: Torstein Øen

Vassbotn er til vanlig rådgiver i helse— og sosialsektoren, men leder nå innflyttingen med stø hånd.Det er ikke mye stress eller kaos å se. Ting virker å være i orden.

En interiørarkitekt kommer plutselig til og snakker om manglende bord og stoler på innpust og utpust, men Vassbotn roer situasjonen.

— Dette er ikke noe problem. Vi har flere bord her, og flere stoler der, sier han og peker på kartet.

Samles

De ansatte kommer nå sammen fra over hele byen. Fra Sandens, Tollbodgata, pedsenteret på Lund og i Industrigata.

Kommunens ansatte måtte også trå til for å få alt klart. Her er det regnskapssjef Arne Henrik Lukashaugen (bak) og Robert Coward i kommunen som monterer datamaskiner. Foto: Torstein Øen

— Det er alle mann til pumpene nå, sier han, og anslår at det har vært rundt 130 mennesker innom gjennom helga.De ansatte får nå splitter nye lokaler, til en verdi av 1,2 millioner kroner per ansatt. Hele administrasjonssenteret koster 515 millioner kroner.

— Etterlengtet?

— I Knutsengården, der teknisk har holdt til, har det vært gamle og slitte kontorer. Nå får vi samlet alle under samme tak, og det vil gjøre mye for kommunikasjonen og samhandling, sier Vassbotn, og sjekker en sms på mobiltelefonen.

— Det ordner seg. Elektriker og leverandør kommer før halv åtte og skal fikse kaffemaskinen, sier han, med et snev av lettelse.