Dette er bilen Roar Lindland skal kjøre i Porsche Supercup.
Her er bilen Lindland skal kjøre i STCC. Saaben har cirka 400 hestekrefter og en toppfart på rundt 280 kilometer i timen.

OSLO: 35-åringen fra Lyngdal er blant de 24 førerne som skal kjøre supercupen. Han deltar også i Nordens mest profesjonelle motorsportmesterskap, STCC.

– Det er nesten så jeg ikke tror det er sant, men etter hard jobbing i mange år blir drømmen oppfylt i år. Det har vært en lang vei siden jeg ba om litt gratis olje til bilcrossbilen min da jeg var 18 år gammel, sier Lindland.

Han har tidligere kjørt gokart, motocross, rallycross og siden 2001 asfaltracing. STCC-starten går på Knutstorp 4. mai. Uken etter er det supercupstevne i Barcelona.

– Årets sesong blir et læreår, hvor jeg skal lære meg bilen og banene. Jeg tenker langsiktig, og målet er å kjøre Porsche Supercup i tre år. Man trenger noen sesonger på å nå toppen i dette ekstremt tøffe mesterskapet, sier Lindland.

Supercupen kjøres i forkant av formel 1-rundene rundt om i Europa.

– Banene er mye raskere, og det er også en helt annen ramme rundt løpene. Bare det å kjøre et par timer før Formel 1-løpet starter med 100.000 mennesker på tribunen er nok til å få gåsehud.

Tommy Rustad har trappet ned. Lindland er derfor eneste nordmann i årets STCC-mesterskap.