— Det var en tam forestilling. Jeg synes vi var svake i dag, og jeg er egentlig glad for at vi møtte et svakt lag uten for mye selvtillit, sier Mjelde 1-1-kampen mot Bodø/Glimt.

te store sjanse i kampen mot Bodø/Glimt. Her flokker Start-spillerne seg rundt målscorer Rolf Daniel Vikstøl. Foto: NTB SCANPIX

Start sto med to strake 0-4-tap før møtet mot bunnlaget i eliteserien onsdag kveld. Kampen mot laget fra Nordland ble en ny nedtur for sørlendingene.— Det var to lag som er litt preget av det tøffe kampprogrammet. De er nok litt preget av den magre poengfangsten, og vi er nok preget av at vi har møtt gode lag i det siste på bortebane, og at vi har mistet litt av kraften og selvtilliten av den grunn, sier Mjelde.

- Giret og tent

Ifølge Start-sjef Even Øgrey Brandsdal leverte Mjelde et inspirerende spillermøte før kampen.

— I dag var jeg så giret og tent at jeg hadde lyst til å spille selv, men det hjelper ikke det dessverre, sier Mjelde, og fortsetter.

— Vi jobber hele tiden med å overføre energi og kraft til spillerne, til å motivere de, og til å få spillerne til å være sterke sammen. Men det er ikke bare å trykke på en knapp, for vi har med mennesker å gjøre, sier Mjelde.

— Hva synes du om jobben du og trenerteamet har gjort de siste ukene?

— Vi har holdt i gang mellom kampene, men når det kun er to hele dager mellom kampene, er det veldig begrenset hva vi kan få til. Vi prøver å ha en tilnærmet fotballøkt dagen før kamp, men det er begrenset hva du kan gjøre da også. Det har vært litt frustrerende at vi ikke har fått trent mer og bedre, sier Mjelde.

- Trenger gode treningsuker

Start har kun hatt sju fellestreninger de siste tre ukene.

Mjelde.jpg Foto: NTB SCANPIX

— Når det butter litt, trenger vi ofte å samle litt energi, og finne oss selv på treningsfeltet igjen. Det vi trenger nå, er noen gode treningsuker, så er vi på sporet igjen, sier Mjelde.- Hva skal dere gjøre for å få opp nivået igjen?

— Jeg tror ikke vi er så langt unna. Vi må bare få øvd, for vi blir litt blinde når det bare er kamper. På treningsfeltet kan vi jobbe med den defensive strukturen, vi kan jobbe med å få spillegleden tilbake igjen. Jeg savner å få kjørt de øktene som får guttene opp, sier Mjelde.

Mjeldes visjon

Han understreker at det ikke er noe galt med motivasjonen hans.

— Jeg har en visjon for 2015. Jeg har et stort ønske - trass alt vi har vært i gjennom - at Start skal være et eliteserielag i 2016. Og jeg har veldig lyst at vi skal levere et regnskap som er i balanse. Da har mange gjort en formidabel jobb. Da er det viktig at vi sitter i samme båt, med stø kurs mot samme mål, sier Mjelde.

— Er det kvalitet nok i spillestallen?

— Det er alltid farlig for en trener å uttale seg om kvaliteten i spillerstallen. Sier jeg et eller annet, så blir det brukt som unnskyldninger. I fotballen har man et fysisk aspekt, et ferdighetsaspekt, og et mentalt aspekt. Hele tiden lever du i en sirkel på disse tingene, sier Mjelde, og fortsetter.

— Jeg har sett disse guttene spille så mye bedre enn i dag, og det er det jeg ønsker vi kan komme tilbake til, sier Mjelde.