— Vi var ikke på stasjonen da toget gikk. Den første halvtimen var direkte svak, sier Fløy-kaptein Lars Kristian Pedersen etter 1-3-tapet borte mot Sola.

— Etter det første målet ble en total kollaps. Det er sånn kamp man bare må sette en stor, svart strek over og komme seg videre, sier Arendals storscorer Wilhem Pepa.

Verken Arendal-spillerne Wilhem Pepa (f.v.), Dardan Dreshaj eller Donns Ditlef Ueland hadde en god dag på banen. Austegdene tapte hele 0-5 mot Eidsvold Turn, mens kristiansanderne tapte 1-4 mot Vidar. Foto: Morten Lind Vårum

Austegdenes tapte hele 0-5 borte mot Eidsvold Turn — laget som før kampen kun hadde målforskjellen bedre enn jumboplassen i 2. divisjon avdeling 3. ## - Berg og dalbane

De siste fem sesongene har det vært minst ett sørlandslag som har hevdet seg i toppen av 2. divisjon, enten det har vært Fløy, Vindbjart og/eller Jerv. Allerede etter halvspilt sesong skjønner man at det ikke kommer til å skje denne gangen. Egersund og Ullensaker/Kisa har allerede fått et 12 poengs forsprang til Fløy, som i øyeblikket er det best plasserte sørlandslaget.

— Det er ingen vits å tenke i de baner at vi skal henge med der oppe. Vi har vært for ustabile til det, sier Pedersen, og utdyper:

— Vi har hatt en berg og dalbane-sesong. Vi startet veldig bra, og vant fire av de første fem kampene. Så gikk vi på noen stygge blemmer der vi slapp inn 15 mål på fire kamper. Og nå i det siste har vi spilt greit igjen. Men vi har et for lavt bunnivå.

Heller ikke Wilhem Pepa mener hans Arendal-lag kan være fornøyd med hvordan sesongen har gått etter 13 av 26 serierunder. Knut Tørums menn står nemlig med kun 16 poeng, kun fem poeng ned til Odd 2 under nedrykksstreken.

— Dette er en veldig jevn og vanskelig avdeling. Men jeg hadde trodd vi skulle ligget høyere enn dette, og blandet oss inn i opprykkskampen, sier Pepa, som i fjor scoret 24 mål da han var med på å sende Jerv opp til Norges nest øverste nivå.

- For billige mål

Fløys bortemøte med Sola var mer eller mindre avgjort da en halvtime var passert. Da ledet vertene allerede 3-0. Bernard Brons reduserte for øyboerne, men nærmere kom de ikke.

Arendal hang greit med en halvtime mot Eidsvold Turn. Men da først en ball fant veien til nettmaskene bad keeper Anders Heegaard Larsen, så rant det inn. En time senere sto det 5-0 på resultattavla.

— Vi slapp inn noen altfor billige mål. Vi er nødt til å begynne å tette igjen bakover, sier en tydelig skuffet Pepa.

Donn var det av sørlandslagene som holdt nullen lengst lørdag, og det ble for alvor kamp igjen da Jan Thomas Sandvik reduserte til 1-2 mot Vidar. Men da laget sendte alle mann i angrep for å få utligningen, åpnet det seg store kontringsrom for Stavanger-laget. Ved kampslutt sto det 4-1 til vertene.

Heller ikke toppserielaget Amazon Grimstad kunne gjøre dagen noe bedre. De tapte 0-2 borte mot Klepp.