Med bistand fra lokalt politi, aksjonerte økokrim mot kontorene til Cefront Technology ASA i Kittelsbukt i Arendal, der Smedal nå er styreleder, ifølge Agderposten.

Fredag ble hans kontor ransaket, og Smedal ble også avhørt av politiet.

Stor korrupsjonssak

Agderposten skriver at aksjonen ble utløst av Arne Smedals mulige rolle i en korrupsjonssak der Sevan Marine ASA skal være innblandet i. Selskapet har base i Arendal.

— Det er riktig at Økokrim var på mitt kontor. Politiet har fått tilgang til alle mine private arkiver. Jeg har også gitt en redegjørelse, fra starten i 2001 frem til jeg forlot selskapet i 2013, sier Smedal til Agderposten

Aksjonen mot Sevan Marine er en del av en større aksjonmot moderselskapet Sevan Drilling.

Bakgrunnen for korrupsjonssiktelsen er flere kontrakter Sevan Drilling fikk tildelt av det brasilianske oljeselskapet Petrobras i perioden 2005 til 2008. Petrobras har vært under korrupsjonsetterforskning i Brasil i lang tid, og flere toppolitikere er trukket inn i saken. Blant dem presient Dilma Rouseff, som var styreleder i Petrobras fra 2003 til 2010. ## Avviser kjennskap til korrupsjon

Tidligere toppsjef i Sevan Marine, Jan Erik Tveteraas, har tidligere opplyst til Agderposten at den korrupsjonsmistenkte, brasilianske agenten Raul Schmidt Felippe Junior fikk utbetalt store beløp for å bidra til at Petrobras-kontraktene havnet hos Sevan.

Ifølge Agderposten avviser Arne Smedal ethvert kjennskap til korrupte handlinger.