— Når det legges 40 åpne soningsplasser til Evje, som knapt har vært nevnt etter at de faglige kriteriene kom fra regjeringen, så frykter jeg at plasseringen er et resultat av politisk hestehandel som går foran de faglige vurderingene, sier Christian Eikeland som også er lokallagsleder i Søgne Frp.

Frykter utsettelse

Han legger samtidig til at han helst hadde sett en løsning med ett stort fengsel.

— Men hvis kriminalomsorgen og politiet er fornøyd, så bør jeg også være fornøyd. Når det først ble en delt løsning, så er plasseringen relativt grei. Men jeg hadde helst sett en løsning med ett fengsel. Det koster mer å drifte og bygge to fengsler. Følgelig kan det være en bekymring at byggingen av ett av de nye fengslene kan bli utsatt, sier han.

— Følgelig må vi bare stå på videre for at Mandal blir bygget så raskt som mulig. Der er det bare å gå i gang, tomt og reguleringsplan er klar, sier Eikeland.

Hestehandel

— Men du frykter at det har vært en politisk hestehandel?

— Når en ser at det plasseres 40 åpne plasser i Evje, så frykter jeg jo at det har vært et spill og en hestehandel mellom de fire partiene. Sånn er det med politikk. Jeg har ment de faglige vurderingene måtte legges til grunn, sier Eikeland.

— Er du skuffet over at det ikke ble Søgne?

— Søgne ble lansert sammen med andre gode alternativer. Tomta ligger der og vil være klar for andre satsinger. For Søgnes del er Mandal et godt alternativ, ikke minst når vi får ny vei. Jeg vil tro det kan gi mange gode ringvirkninger for dem som er bosatt i Søgne og utdanner seg innen fengselsvesenet, sier Eikeland.