— Planen er å sette trafikk på det østgående løpet i midten av neste uke, trolig 9. januar, sier Stig Berg-Thomassen i Statens vegvesen, prosjektleder for den nye Vågsbygdveien.

Stig Berg-Thomassen. Foto: Arkiv

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at åpningen av det østgående tunnelløpet i Vågsbygdporten ble utsatt, på grunn av forsinkelser med testing av teknisk utstyr fra entreprenørens side.

Venter på grønt lys

Nå venter prosjektledelsen for den nye Vågsbygdveien på grønt lys fra Vegtrafikksentralen i Porsgrunn og Vegdirektoratet.

— Sentralen holder fortsatt på med opplæring av personell og ulike vaktlag, som skal operere den nye tunnelen, forteller Berg-Thomassen.

Det østgående løpet i Vågsbygdporten er snart klart for åpning. Prosjektleder Stig Berg-Thomassen i Statens vegvesen håper at det blir trafikk gjennom tunnelen torsdag. Foto: Tormod Flem Vegge

Når opplæringen er ferdig, må åpningen av tunnelen godkjennes formelt av Vegdirektoratet.

Årsak til oversvømmelse ukjent

Lille julaften ble det ene feltet i den vestgående løpet i Vågsbygdporten stengt på grunn av oversvømmelse. Årsaken til oversvømmelsen er ennå ikke funnet.

— Vi jobber med å finne årsaken til at det kommer inn så mye vann, og hvorfor vannet ikke tas unna av vannreservoaret under tunnelene, sier prosjektlederen.

— Hva kan være årsaken?

— Vi må blant annet undersøke om det er gjort gale valg blant annet i forhold til dimensjonering av pumper, og om det kommer inn vann fra et sted vi ikke har kontroll over. Vi trenger tid til å finne ut av ting, forklarer Berg-Thomassen, som understreker at dette har høy prioritet.