Det var 19. oktober i 20112 at den tiltalte mannen hadde et to timers avtalt samvær med sin da fem år gamle sønn. Ifølge gjerningsbeskrivelsen i tiltalen unnlot den tiltalte å komme tilbake til barnevernet i Arendal med gutten til avtalt tid. I stedet tok mannen med seg sin sønn i bil for å reise ut av landet.

Pågrepet i Sarpsborg

Han ble ifølge tiltalen pågrepet i Sarpsborg om kvelden samme dag, seks og en halv time etter at han skulle ha levert sønnen tilbake til barnevernet. Den fem år gamle gutten ble overført til barnevernets omsorg etter et vedtak i september 2012. ## Falsk anmeldelse

Påtalemyndigheter mener også å kunne føre bevis for at den tiltalte i mars i fjor leverte en falsk tyverianmeldelse av sitt eget bankkort. Han oppga også i anmeldelsen navn på en person som han mente hadde utført tyveriet og tatt ut til sammen 4000 kroner. Det har resultert i at statsadvokatene også har anklaget mannen for, mot bedre vitende, "å pådra en annen person siktelse eller fellelse for en forbrytelse" han ikke har gjort.