IVELAND: Valgkomiteen i Senterpartiet la torsdag fram sitt forslag til ny ledelse i partiet.

Trygve Slagsvold Vedum blir foreslått som ny leder for partiet.

I valget av første nestleder er valgkomiteen delt. Flertallet ønsker Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim fra Akershus. Mindretallet ønsker Ola Borten Moe.

Ny ledelse blir valgt på et ekstraordinært landsmøte 7. april.

Fra Iveland

Fra Agder blir Gro-Anita Mykjåland foreslått som medlem i sentralstyret. Hun er ordfører i Iveland og har vært med i sentralstyret siden 2011. — Hun er foreslått i begge alternativer til sentralstyret, så jeg har god tro på at hun kommer inn. Det er bra at landsdelen er representert, sier Ole Magne Omdal, tidligere ordfører i Iveland og medlem i valgkomiteen.

Han er også med i flertallet som vil ha Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim som nestleder framfor Ola Borten Moe.

— Vi har gjort en vurdering og landet på atdet vil være det beste for partiet. Men jeg har full respekt for at andre mener noeannet, og vet at det blir kampvotering, sier Omdal.

Bred erfaring

Omdal mener Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim er den beste kandidaten på grunn av sin erfaring og sin brede støtte i partiet.

— Hvilke konsekvenser vil det få hvis Borten Moe likevel blir valgt?

— Da må vi bare respektere valget og prøve å bygge partiet derfra.

— Hvordan tror du det vil gå?

— Det vil jeg tro at går bra.

Takket ja

Sammen med resten av ledelsen i Senterpartiet, har Gro-Anita Mykjåland stilt sin plass til disposisjon

Nå har hun takket ja til å stille på valg igjen som medlem i sentralstyret.

— Jeg har takket for tilliten og ønsker å gjøre en innsats for partiet hvis landsmøtet ønsker det, sier Mykjåland som ikke vil ut med om hun ønsker Tvinnereim eller Borten Moe som første nestleder.

— Det kommer til å være delte meninger om første og andre nestleder. Det viktigste er at partiet samler seg og slutter opp om ledelsen. Vi får daglig servert saker fra den sittende regjering på sølvfat, og må nå begynne å jobbe med politikk.