I løpet av fem timer natt til lørdag ble ikke mindre enn fire bilister stoppet av politiet, siktet for kjøring i påvirket tilstand.

Bakgrunnen for pågripelsene skal være tips fra publikum.

To på én gang

Den mest spesielle meldingen kom fra Brekka-området i Austre Moland i Arendal kommune. Her fikk politiet melding klokken 04.45 om en personbil som hadde kjørt av veien.

— Det var ingen personskade, men bilfører har så hentet lastebil for å taue personbilen. Fører var derimot beruset. En kamerat møtte på stedet i egen bil. Også han var beruset. Begge ble derfor kjørt til legevakta for blodprøve, forteller operasjonsleder i Agder politidistrikt, overbetjent Geir Ove Andersen.

— Førerkort til begge bilførere er beslaglagt og det opprettes saker på hendelsene. Som ble avdekket grunnet tips, legger operasjonslederen til.

Nord og sør

På Hovden i Bykle ble det i 01-tiden gitt tips til politiet om en mann som hadde kjørt i alkoholpåvirket tilstand.

Dermed måtte Setesdalspatruljen rykke ut på oppdrag.

— Politipatruljen pågrep en mann på ei hytte etter melding om promillekjøring, og han er kjørt til lege for blodprøvetaking samtidig som han anmeldes, opplyser overbetjent Andersen.

Fra Vennesla kom det i0 6-tiden inn melding om en kvinne som hadde kjørt i påvirket tilstand.

— Patruljen rykker ut og pågriper fører av en personbil, en kvinne på 21 år, mistenkt for promillekjøring. Også her blir det førerkortbeslag og anmeldelse, sier operasjonslederen.

Fornøyd

Operasjonsleder Geir Ove Andersen sier at fire fyllekjørere på fem timer ikke er bra.

Han er derimot veldig godt fornøyd med at de farlige turene har blitt stoppet.

— Som jeg også skrev på Twitter er bilistene stoppet på grunn av tips fra publikum, som har fulgt godt med, påpeker operasjonslederen.