I møtet med asfalten fikk mannen begge beina knust. Hoppet fra andre etasje har midlertidig plassert ham i rullestol.

Han risikerer nå en lengre fengselsstraff for besittelse av en stor mengde hasj. Uten den paniske flukten ville politiet trolig ikke ha startet etterforskning av ham.

Stor gateverdi

— Politiet reagerte på at han fant det så nødvendig å hoppe ut av vinduet, og startet undersøkelser opp mot en adresse han har tilknytning til, sier politiadvokat Jørgen Henriksen til Fædrelandsvennen.

7,5 kilo hasj ble beslaglagt hos mannen i 30-årene. Uten hoppet ville politiet trolig ikke ha startet etterforskning og funnet stoffet. Foto: Politiet

Ifølge leder for narkotikaavsnittet i Kristiansand-politiet, Hans Jørgen Beckmann, ble det tatt beslag i 7,5 kilo hasj hos mannen. Med en kilopris på 50.000 kroner gir det en gateverdi på 375.000 kroner.

— Vi mistenker at han skulle selge dette videre, sier Beckmann.

Ransaket leilighet

Historien starter 3. mars da en bruker ble tatt med ei plate hasj på gaten i Kristiansand. Politiet sjekket opp mobilen hans og besluttet å ransake en leilighet i Kvadraturen.

Inne i leiligheten oppholdt det seg fire personer. I det politiet kom inn, rev mannen i 30-årene i panikk opp vinduet og hoppet ut fra andre etasje.

— Politiet fikk raskt kontroll på ham, og han ble fraktet til Sørlandet sykehuset, sier politiadvokat Jørgen Henriksen.

I leiligheten ble det kun funnet en mindre mengde narkotika. Det store beslaget kom først senere på mannens adresse.

Har erkjent

I tre dager lå hopperen på Sørlandet sykehuset strengt bevoktet av politiet. Det var viktig å sikre at han ikke skulle ha kontakt med andre involverte.

— I avhør erkjente han befatning med det større narkotikabeslaget, og det ble ikke funne nødvendig å fengsle ham, sier Henriksen til Fædrelandsvennen.

Han kan ikke kommentere saken ytterligere ettersom det gjenstår etterforskning.

Den narkosiktede mannen er norsk statsborger. Fædrelandsvennen har ikke lyktes med å få en kommentar fra hans advokat Knut Henning Larsen.