— Var det ikke bra? Alltid gøy med litt smell, ler Glenn Andre Erga (21).

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

Fortere enn fotografen maktet å reagere, fyrte han av melkespannkanonen som skal sette fart på lørdagens 17. mai.

Hemmelig blanding

KFUK/KFUM-speiderne på Vigeland skal sørge for salutten. Ideen til å lage melkespannkanonen fikk speiderne på landsleiren i fjor.

Kanonbra kanonkule, surret inn med gaffateip. Skytter Glenn Andre Erga er klar for den store salutten til 17.mai. Foto: Roar Greipsland

— Vi eksperimenterte en del før vi kom fram til den beste oppskriften, sier Erga hemmelighetsfullt. Ikke tale om at han vil røpe oppskriften, men det består av to komponenter som han visstnok får kjøpt på Felleskjøpet.

Skyter kanonball

— Vi legger stoffet ned i melkespannet, og setter ballen i åpningen. Når stoffet har virket ett minutts tid i friluft er det bare å tenne på bak på melkespannet hvor det er et lite hull. Så smeller det skikkelig, flirer Erga. han demonstrerer like ved KFUK/KFUM-bygget på Vigeland, nærmeste nabo til prestegården.

Dagen før dynket Glenn Andre Erga luntefilla i "tynner". Etter fin fyr er det inn med stakestanga i melkespannet, og eksplosjonen sørger for full fart i kanonballen. Foto: Roar Greipsland

— Jeg har varslet presten, men han synes bare det er moro, fortsetter kanonskytteren. Og smell ble det så det holdt. Stikkflammen sto ut av melkespannet, og kanonkula som ser ut som en kanonball, landet 40-meter unna.

Utfordrer Mandal

Erga mener det er på høy tid at også Vigeland får sin ordentlige kanonsalutt på nasjonaldagen, og ikke bare Mandal.

Klar for avfyring. Smellet kom så kjapt at kanonballen føyk av sted før fotografen rakk å blunke... Foto: Roar Greipsland

— Smellet er nok ikke like bra som i Mandal, men det er tett på, hevder Erga. I morgen skal han skyte to kanonlange skudd. Det gjøres når barnetoget stanser opp ved broa på i Vigeland.Vent dere et skikkelig smell!