— Vi håper på byggestart i løpet av sommeren eller høsten. Nå er søknadsprosessene i gang i Bykle kommune, sier daglig leder i God Driv AS, Thor Helle.

Gjennom God Driv ASeier Tore Gustav Drivenes Hovden Fjellstoge. Han er også inne på eiersiden i driftsselskapet. Det er ekteparet Ann- Torill Briksdal og Roy Bakke som driver Hovden Fjellstoge.

Salg og utleie

— Stedet trenger flere utleiesenger. Vi ønsker å bygge et større antall hytter både for salg og utleie, sier Helle.

Ifølge planene skal det settes opp 32 bygninger med totalt 135 nye enheter. Halvparten skal leies ut, halvparten selges.

Det er snakk om å bygge et større tun-anlegg i forbindelse med hotell- og restaurantdeler på Hovden Fjellstoge.

Det legges også opp til en utvidelse av selve hovedbygget på cirka 1500 kvadratmeter.

Avvikler camping

Utbyggingen betyr at det blir slutt på vintercampingplass i tilknytning til Hovden Fjellstoge.

Campingdriften ved Hovden Fjellstoge legges ned i løpet av fem år. Foto: Kjetil Nygaard

— Vi har 60 vogner, og dette er jo litt trist. Utbyggingen er delt inn i seks byggetrinn. De første trinnene skal vi greie å løse uten at det vil ramme campingvogn-eierne. Men i løpet av noen år må campingturistene flytte, la oss si i løpet av fem år, sier Roy Bakke, som driver Hovden Fjellstoge.Bykle kommune har regulert en ny campingplass nærmere skisanlegget. Den vil komme ikke langt fra fjellparken på et område Kjetil Uleberg disponerer.

Kvart milliard

— Vi snakker om en samlet investering på mellom 250 og 300 millioner kroner. Vi opplever stort marked for utleiesenger på Hovden, sier Helle.

Når hele utbyggingen er unnagjort, vil det være over 6000 kvadratmeter bygningsmasse ved Hovden Fjellstoge, som er en av flere store utbygginger som planlegges på Hovden.

Det skal etableres skiløype langs elva vest for anlegget. Det blir også lagt opp til en terskel ut i elva, slik at øya ute i elva kan bli rekreasjonsområde.

Det reguleres inn 246 parkeringsplasser ved Hovden Fjellstoge