— Det laveste nivået vårt er for dårlig. Visst er det surt å tape denne kampen, sier Gunnar Pettersen etter 25-24-tapet i den siste seriekampen før VM-pausen.

Serieleder Tertnes kom best i gang i Haukelandshallen. Men Vipers snudde kampen i første omgang, og ledet med 16-13 til pause etter en svært god omgang.

— Vi gjør en veldig bra første omgang, mens vi faller litt i andre omgang. Det er greit forsvarsmessig, men det blir altfor mange angrepssfeil. Det er det som ødelegger for oss, mener treneren Vipers.

LES OGSÅ: ØIF Arendal med ni strake.

- Slurv

Tertnes slo hardt tilbake mot Vipers etter hvilen, anført av Stine Skogrand som scoret hele ni mål.

— Vi blir stresset. Tertnes spiller offensive håndball og vi gjør for mye slurv, mener Pettersen.

Avgjørelsen kom omtrent 90 sekunder før kampslutt ved Julie Lygren.

— Det er et godt tegn at vi er skuffet etter denne kampen. Vi spiller en ganske god kamp mot et av de beste lagene på bortebane.

Sikker på omkamp mot Byåsen

Tapet gjør at Vipers mister kontakten med topplagene. Tertnes topper tabellen med 15 poeng. Glassverket og Larvik står med 14 poeng, mens Byåsen har 13. Oppsal er også poenget foran Vipers som kun har 10 poeng.

Vipers håper imidlertid å få omkamp mot Byåsen etter forrige seriekamp i Aquarama. Byåsen vant med 25- 24, men fikk et mål for mye av sekretariatet og Vipers har levert inn protest.

— Jeg tar det for gitt at den kampen vil spilles på nytt. Da er vi helt avhengig av å vinne den hjemmekampen mot Byåsen for å henge med, mener Pettersen.

Ny kamp lørdag

En eventuell omkamp mot Byåsen vil da trolig bli spilt på slutten av sesongen.

— Sånn sett er ikke dette tapet noe katastrofe, men vi har denne kampen lenge. Det overrasker meg at vi gjør så mye feil i angrep, for vi har vært veldig trygge i det siste, synes Pettersen.

Vipers spiller lørdag klokka 16 i Aquarama returkamp mot Halden i Europa-cupkvalik. Vipers leder med 22- 20 etter oppgjøret i Østfold.