— Jeg er blitt lurt av en kunde, og har tapt stort på det. Dermed ble det problemer, sier Ole Andreas Eikeland Ellingsberg som har vært daglig leder i selskapet. Utover det vil han ikke si så mye. Men han tror han om få dager kan ha fått konkursen omgjort. Han mener det er en del verdier i selskapet.

Startet i 2002

Før han startet aksjeselskapet, drev han regnskapsfirma gjennom enkeltmannsforetak fra 2002. Enkeltmannsforetaket er ikke rammet av konkursen. Eikeland Ellingsberg har drevet sammen med sin kone. Hun er oppført som styreleder i det konkursrammede aksjeselskapet.

Momskrav

Advokat Kjell Rune Holvik er oppnevnt som bobestyrer av Kristiansand tingrett, og konkurs ble åpnet 10. april. Det er Skatt Sør som begjærte konkurs etter manglende innbetaling av moms i størrelsesorden 200.000 kroner.

— Utover dette har ikke jeg dannet meg veldig oversikt ennå. Det har kommet inn noen mindre krav til. Krav kan fremmes til 15. mai, opplyser Holvik.

— Det er ikke hver dag regnskapsfirmaer går konkurs?

— Nei, det må høre til sjeldenhetene, sier Holvik.

Ellingsberg Regnskap AS ble stiftet i juli 2011. Selskapet har drevet med konsulentvirksomhet, rådgivning og regnskapsføring.