Like etter klokka 20 torsdag kveld havnet til sammen fem biler i et hull på rundt 80 centimeter i diameter i østgående retning på E 39 i Rigetjønnsbakken.

Fire av bilene fikk to punkterte dekk på høyre side, mens en av dem fikk punktert ett hjul.

Dette hullet i veien skapte store problemer på E 39 ved Rige, i retning Kristiansand, torsdag kveld. Foto: Birgitte Vaksdal

Mesta dukket opp etter en drøy halvtime og tettet igjen hullet. Trafikken ble stanset mens arbeidet pågikk, og det oppsto lange køer i påvente av at bergingsbil skulle fjerne bilene som hadde punktert.Som en nødløsning ble hullet først tettet igjen med grus, så ble det asfaltert senere på kvelden.

Kommunikasjonssjef i Mesta, Anja Fossdal, vil ikke uttale seg om Mestas arbeid med hullet. Hun henviser til deres oppdragsgiver som er Statens vegvesen.

— Sterkt beklagelig

— Det er sterkt beklagelig det som skjedde. Det er den intensive nedbøren som har gjort at der har blitt hull. Vi har vært og befart der i formiddag, og det ser rimelig bra ut nå, sier byggeleder Karsten Utsogn i Statens vegvesen.

Han forteller at det har vært et hull også 50 meter lengre nede i veien. Dette ble lappet sammen tidligere i uka.

— Jeg kjenner ikke til detaljene der, men det var ikke det samme stedet som det ble hull i går kveld. Vi hadde befaring ved 12-tida torsdag formiddag, og da var det ingen hull å se, sier Utsogn.

Fem biler punkterte etter å ha kjørt i hullet. I natt skal veien repareres mer permanent. Foto: Birgitte Vaksdal

— Mesta fikk kritikk for å bruke lang tid på å komme til stedet i går kveld. Hva tenker du om det? - Det er noe vi kommer til å ta opp med Mesta.

Skal asfaltere i natt

Fredag kveld eller natt til lørdag har veivesenet planer om å utføre arbeid i Rigetjønnsbakken på strekningen der det har vært hull i veien.

— Vi kommer til å reparere hullene mer permanent. Om alt klaffer vil det pågå asfaltering der i natt. Da vil trafikken bli dirigert forbi stedet manuelt, sier Utsogn.