— Vi spilte inn at vi ønsker å beholde Øvrebø, Hægeland og Vennesla kirkesogn. Det var ukjent for meg at bispedømmerådet ikke har lyttet helt til det, og sier vi skal utrede sognestrukturen, sier leder i Vennesla kirkelige Fellesråd, Thoralf Løvdal.

— Jeg vil ikke si hva jeg mener, men nå skal vi bruke 2015 til å utrede hvordan vi skal organisere oss i fremtiden. Det er mange ulike løsninger, sier prost Gunnar Ellingsen.

Robuste sogn

Agder og Telemark bispedømmeråd ønsker mer robuste kirkesogn. Det er NRK Sørlandet som melder om at det nå skal foretas en rekke sammenslåinger og utredninger. Flere steder vil det stå strid, som i Vennesla.

— Det eneste vi har åpnet for er en eventuell sammenslåing av Øvrebø og Hægeland sogn, men å gå sammen med Vennesla er helt uaktuelt. Dette har også menighetsrådene sagt, sier Løvdal.

Kirkesognene i Setesdal skal ikke endres, slik det en stund lå an til. Opprinnelig vurderte bispedømmerådet å redusere antall sogn fra 135 til 79. Reformen er nå redusert i omfang. Det blir heller ikke noe av å slå sammen Domkirken og Grim sogn, eller Tveit og Hånes i Kristiansand. Sognene i Birkenes, Mandal og Hægebostad opprettholdes også.

Mange utredninger

Ifølge NRK skal dette skje fram mot 1. januar 2016. Sammenslåing av sognene i Lindesnes, Lyngdal, Marnardal og Åmli, samt sammenslåing av Farsund og Herad sogn.

Dette skal utredes i løpet av året:

Sammenslåing av sognene i Audnedal, Lillesand og flere områder i Arendal og Tvedestrand.

Vurdere endringer i sognestrukturen i Vennesla, Flekkefjord og Grimstad.