Samveldemestere æret med kongelig orden

London (NTB): Euan Burton og Paddy Barnes er blitt æret med Order of the British Empire (MBE) av Dronning Elizabeth. Hun offentliggjorde det i det tradisjonelle nyttårslisten med hedersbetegnelser.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Burton som var skotsk flaggbærer under lekene i Glasgow i sommer, gikk til topps i 100 kiloklassen i judo. Etter seieren ga han beskjed om at han ville legge opp.

Barnes fra Nord-Irland vant lett fluevektsklassen i boksing. I tillegg til seieren har han virkelig gjort en stor jobb for lokalmiljøet sitt hjemme i Irland, så det var svært fortjent at han fikk med seg en orden fra dronningen.

— Jeg er veldig stolt over å få denne hederen. Det er stort å motta samveldemedaljen (MBE), skrev Burton på Twitter etter at utmerkelsen var offentliggjort. Det er insidethegames.biz som skriver dette.

Kampsportene i England jubler etter at de to flotte representantene for judo og boksing kom på dronningens liste over personer som skulle få spesiell heder og oppmerksomhet.

Men de var ikke de to eneste idrettsutøverne som sto på Dronning Elizabeths eksklusive liste. Kate Richardson-Walsh, kapteinen på landhockeylaget som fikk sølvet i kvinnenes turnering, ble også hedret med MBE sammen med lagvenninnene Sarah Hunter og Rochelle Clark. De hjalp England å vinne verdenscupen for kvinner i rugby. Seieren var den første på 20 år. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sport