Folk kommer med poser med klær til meg. Jeg får så mye støtte, sier Renate Barsgård som takker Vennesla for all hjelp etter at hun mistet alt hun eide i brann. Foto: Odd Inge Uleberg

Det var natt til fredag Renate Barsgård ble våknet av kattene sine. Hun måtte knuse et vindu i andre etasje og hoppe ut for å redde livet.

Politiets krimteknikere er ikke ferdig på stedet, men sannsynligheten taler for at noe har skjedd med det elektriske anlegget.

— Ingen mistanke om noe kriminelt. Renate har hatt kattevakt, akkurat som hun selv har sagt. Hun skal være glad hun kom ut, sier lensmann i Vennesla og Iveland, John Tomas Homme.

Les også:

— Bare et hus

Tirsdag var husieer Knut Inge Larsen og forsikringsfolk fra Gjensidige på plass på brannplassen, sammen med Renate Barsgård.

— Det er bare et hus. Det kan bygges opp igjen. Jeg er så glad Renate kom seg ut, sier Larsen, som planlegger å flytte veien i området og sette opp igjen huset på et litt annet sted på tomten.

Renate Barsgård takket for all hjelp hun har fått etter brann-dramaet.

Folk sier mye dritt om Vennesla, men du verden for en plass å bo.

— Folk sier mye dritt om Vennesla, men du verden for en plass å bo. Bygdefolket har vært fantastiske. Noen kommer med poser med klær. Jeg har fått masse. En kom med en mobiltelefon. Det er rørende. Jeg mistet alt, og er så takknemlig, sier Renate Barsgård.

Hun har også fått mange meldinger og hilser på den nye mobiltelefonen og på Facebook. Hun sier alt har varmet og gitt styrke.

Les også:

Lever kattene?

De to kattene er fremdeles ikke funnet. Renate Barsgård er sikker på at de omkom i brannen.

— Det tror ikke jeg. Jeg snakket med en setesdøl som har mye kunnskap. Han sa at katter ofte forsvinner både to og tre uker etter å ha opplevd noe slikt. De flykter. Jeg tror de kommer tilbake, sier Knut Inge Larsen.

— Skjer det, skal jeg ringe avisen igjen. Den ene reddet livet mitt. Det hadde vært fantastisk, men jeg tror det ikke, sier Renate Barsgård.