18 år gamle Rosenvold fikk sin debut på tampen av kampen mot Stabæk, og holdt buret rent i sin tid. Hun var svært blid etter kampen. Foto: Herman Folvik

— Vi har en aktuell keeper fra Cuba, men vi er ikke helt sikre. Jeg er redd for at kulturforskjellene blir for store og hun snakker knapt engelsk. Der nede er det 25 varmegrader nå, mens her er det null, røper Vipers’ trener Pettersen til Fædrelandsvennen etter triumfen mot Stabæk.

Årsaken til at Vipers vurderer å hente inn en keeper til er at danske Annick Lipman, som har vært andrekeeper bak Hauge så langt i år, er ute med skade resten av sesongen.

Førstekeeper Hauge sier hun konsentrerer seg kun om seg selv og tar steg for steg i ro uansett hvem som er andrekeeper.

— Jeg har jo jobbet for å spille hver kamp uansett, og vi har jo Elisabeth (Rosenvold) i bakhånd. Jeg prøver bare å tenke hver kamp, og hva jeg kan gjøre bedre.

Pettersen kjenner til den cubanske målvakten etter treningsleiren Vipers hadde i Cuba før sesongen. Selv om han er usikker på om cubaneren blir å se i Aquarama, skryter han av den eventuelle nyervervelsen.

— Vi møtte henne i en treningskamp der nede. Hun sto knallbra og er en ung, kjempegod keeper.

Bursdagsjente i mål

Vipers nåværende klare førstekeeper, Hauge, feiret sin 28-årsdag med å stå en svært solid kamp i målet til Vipers mot Stabæk og fikk skryt av sjefen i gave.

— Sakura sto veldig bra i dag igjen. Hun har spilt elleve av de tolv siste kampene og har vært veldig god, sier Pettersen.

Den rutinerte treneren var imponert over redningsprosenten til bursdagsjenta.

— Hun har en redningsprosent på 55- 60 prosent. Det er veldig bra. Å ligge over 45 prosent er absolutt godkjent.

Hauge er litt mer beskjeden etter kampen mot Stabæk, til tross for at hun slapp inn kun 17 mål på fødselsdagen sin.

— Det er alltid noe å utsette. Jeg er kravstor overfor meg selv, sier Hauge strengt om seg selv.

Også Kristine Lunde-Borgersen, som fulgte kampen fra benken grunnet lengre tids sykdom, er imponert over keeperspillet til Hauge.

— Hun sto kjempebra. Vi står bra i forsvar og gjør at Sakura får plukke baller. Men hun er god, og det er kjempeviktig å ha en god keeper, uttaler tvillingsøsteren til Norges tidligere keeperhelt, Katrine Lunde-Borgersen.

Ung sørlending debuterte

Fraværet til Lipman gjorde at 18 år gamle Elisabeth Benestad Rosenvold fikk sin debut for Vipers mot Stabæk. Rosenvold fikk avslutte kampen i buret til hjemmelaget, uten å slippe noen skudd forbi seg.

— Det var veldig gøy. Man tar sjansen når man får den, gliste den blide sørlendingen etter kampslutt.

— Hvordan vil du rangere denne opplevelsen?

— Av det største jeg har opplevd med håndball blir dette det andre, etter ungdoms-OL, sier Rosenvold som var med for Norges håndballandslag i Utrecht i 2013 og konkurrerte i ungdoms-OL.

Videre forteller Rosenvold at hun ønsker å etablere seg på Vipers-laget fremover. Hun skryter også av keeper-samarbeidet Vipers-keeperne har seg i mellom. Likevel stresser hun ikke. Rosenvold synes det er artig å følge med fra benken uansett.

— Det er noe helt annet å være med i troppen og sitte på benken, enn å følge laget fra tribunen. Man er sikret en god VIP-plass hvert fall, ler den unge keeperen.

I tillegg til Rosenvold har Vipers Katrine Høyland i bakhånd på keeperplassen.