Mandag kveld var det aksjonærmøte i Åmliavisa. Der ble det klart at en fusjon mellom de to lokalavisene i Åmli og Froland kan bli en realitet, skriver Åmliavisa på sin nettavis.

– Åmliavisas styre må møte styret i Frolendingen for å komme med forslag til et samarbeid. Hvilken type samarbeid dette blir er opp til styrene. Så må ledelsen i Åmliavisa komme tilbake til oss med sitt forslag.

Det var beslutningen som aksjonærene kom til i løpet av møtet.

– Mange fordeler

Bjørn Drivdal, en av Frolendingens største eiere, skrev dette i et brev om sine synspunkter.

– Jeg ser mange fordeler med et praktisk og redaksjonelt samarbeid mellom de to avisene, og nevner blant annet redaksjonelt, abonnementsmessig, administrativt og på annonsesiden. Et samarbeid mellom avisene vil antagelig på et senere tidspunkt kunne resultere i en sammenslåing.

På møtet deltok også styreleder Henning Håkedal i Frolendingen og ordfører Reidar Saga i Åmli kommune.

Ser på navn

Birger Sørgaard, styreleder i Åmliavisa, stilte seg positiv til et samarbeid eller en sammenslåing av de to avisene.

– Uavhengig av om styrene i de to avisene lander på et redaksjonelt samarbeid eller en sammenslåing, vil vi komme tilbake til eierne med vårt forslag. Et samarbeid er ikke like omfattende som fusjon, ettersom sistnevnte blant annet krever at Åmli kommune nuller ut lånene sine. Men redaktørens tanker om en todelt avis er ikke dårlig. Formen og navnet på avisen er noe av det vi ser på, sa Sørgaard ifølge Åmliavisa.