– Forsvaret og politiet samarbeider for å få en oversikt over hva som er igjen på lageret, som i hovedsak inneholder avdelingsmateriell for Heimevernet, sier oberstløytnant Dag Aamoth, som er pressetalsmann for Forsvarsstaben.

Politiet har bekreftet at det er tatt våpen fra lageret. Tyvene brukte trolig båt for å komme seg unna.

Sikret

Aamoth understreker at sikkerheten var god ved lageret.

– Bunkerne er laget av stein og er dekket av jordvolder. De er sikret med låser og alarmer, samt et rutinemessig vakthold, sier Aamoth.

Lageret er i hovedsak brukt av Heimevernet, som lagrer sine våpen der, men det er Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) som eier og driver lageret.

– Heimevernet står ikke ansvarlig for driften av lageret, det er det FLO som gjør, sier Dag Aamoth til NTB.

Skjerpet

Etter det store våpentyveriet på Jørstadmoen i august i fjor, og et forsøk på innbrudd i en militær ammunisjonsbunker, satte Forvaret i gang en gransking av sine sikkerhetsrutiner. En rekke enkelttiltak ble satt i verk, blant annet endring av rutiner.

– Beredskapen ved våre lagre er helt avgjort høyere som følge av det som er skjedd. Vi gjennomgår på nytt rutinene ved hver enkelt militærleir, både når det gjelder vaktsystemet og hvordan vi oppbevarer nøkler og slikt, sa informasjonssjef Stein-Gunnar Bondevik i Hærens styrker den gang til NTB.

Ifølge Aamoth er dette en sak som fortsatt er under arbeid i Forsvaret. Hva som er årsaken til at det ikke ble satt opp vakthold etter det første innbruddet i helga, vil han ikke spekulere i.

– Det er jo alarmer i bunkerne, og gjentakelsesfaren ble trolig vurdert, sier Aamoth.