ARENDAL: Beboere og besøkende som satt i kafeteriaen sperret øynene opp da det de oppfattet som tungt bevæpnet politi løp inn hovedinngangen på det nye bo— og omsorgssenteret.

— Det så jo ganske dramatisk ut, men vi aner ikke noe om hvorfor politiet kom inn på denne måten, sa en av de ansatte ved senteret til Agderposten.

Da hadde hun og flere andre nettopp vært vitne til at politiet rykket inn i senteret. Politiet ble tilkalt til Plankemyra like før klokken 17.00 i går ettermiddag. Beskjeden gikk ut på at en av beboerene truet andre med kniv.

Mannen som er 60 år hadde besøk da han slo seg helt krakilsk. Han har psykiske problemer og virket så truende at politiet ble tilkalt.

— Mannen var ikke i besittelse av kniv da politiet kom. Han satt da i rullestol og en lege holdt ham i den ene hånden mens en ambulansesjåfør holdt ham i den andre hånden, får Agderposten opplyst ved Arendal politistasjon.

Alle skarpe gjenstander var da fjernet, men mannen var så ustabil og krakilsk at politiet måtte sette håndjern på ham for å få ham med seg. På utsiden satte mannen seg igjen kraftig til motverge, og flere polititjenestemenn måtte hjelpe til for å få ham inn i politibilen. Mannen ble kjørt til psykiatrisk avdeling, der han ble innlagt for behandling.