KRISTIANSAND: Den sakkyndige komiteen går inn for å godkjenne høgskolens søknad om doktorgrad i Mobile kommunikasjonssystemer. Komiteen gikk i vinter i mot at HiA skulle få godkjent doktorgraden.

Komiteen mente at HiA har spredd seg over for mange fagfelt i sin søknad. HiA har søkt om å få doktorgradsrett i «IKT {ndash} mobile kommunikasjonssystemer, sikkerhet og kommunikasjonstjenester.

Komiteen mente dette er tre forskjellige forskningsfelt som HiA i sin søknad ikke har klart å skape en indre sammenheng mellom.

Derfor råder komiteen HiA til å kutte ut fagfeltet kommunikasjonstjenester, som er veldig ulikt de to andre, og lage et nytt doktorgradsopplegg av sikkerhet og mobile kommunikasjonssystemer.

Hensikten er å sikre at studiet kan utnytte synergieffekter på tvers av fagområdene.

Den sakkyndige komiteen har også innvendinger mot navnet HiA har valgt for doktorgradsstudiet, og beskrivelsene av opplæringsdelen. Denne er for lite utfyllende, påpeker komiteen, som også vurderer avstanden mellom forskningsfeltene som en årsak til at den faglige virksomheten ikke er samkjørt nok.

Nå har imidlertid HiA sørget for å justere søknaden og tilbudet slik komiteen ønsket, og dermed er det klart for en tredje doktorgrad.

Fra før tilbyr Høgskolen i Agder doktorgrad i nordisk språk og litteratur og matematikk-didaktikk.