KRISTIANSAND: — De må ha litt vann, sier Sandra Berge Lian (9), Sebastian Lorentzen Johanson (9)og Henrik Backer (9), fjerdeklassinger ved Lovisenlund skole.

Han vanner sommerblomstene som har vokst seg fine og flotte gjennom vinteren. Det er en av blomstenes siste dager i drivhuset på Kongensgate skole. Det er også en av elevenes siste dager på Kongensgate skole.

Når skolen begynner igjen til høsten, skal de tilbake til sin Lovisenlund. Med seg har de ferske blomster som skal pryde utearealene.

— Knip av det av blomsten som er dødt. Det er viktig å få med det grønne, hvis ikke tar du kreftene fra blomstene, sier kontaktlærer Karin Vegge.

— Da jeg så drivhuset på Kongensgate, tenkte jeg at dette må vi bruke. Vi fikk små stiklinger av kommunen som vi satte i jord. Siden har vi fulgt blomstene helt til nå, forteller hun.

— Det var kolonihage ved Lovisenlund i gamledager. Nå er planen å lage en skolehage. Vi skal ha med oss drivhuset opp.

Noen dager senere står de samme elevene med hendene i jorda på Agder Naturmuseum. Planen var at elevene skulle plante blomstene på Lovisenlund siste skoledag. Men det var ingen som kunne vanne dem i løpet av sommeren, så de fikk stå på naturmuseet og få stell og pleie.

— Jeg bare graver et stort hull, setter blomsten ned og dekker med jord, forklarer Sandra.

Og sånn gjør de hele gjengen.

Side om side i svære urner står flittiglise, stemorsblomster, petunia, surfina og mange andre flotte blomster.

Første skoledag skal de ønske elevene velkommen til en ny, frisk skole. hoi