KRISTIANSAND: Venndølen og hans venninne satt begge i bilen og kjørte fra Vennesla mot byen litt før klokken 22.00 en lørdag i desember i fjor. I Lundekleiva mistet 39-åringen kontrollen over bilen i forbindelse med en forbikjøring. I høy hastighet skrenset bilen og smalt inn i fjellveggen på høyre side, snurret flere ganger rundt i veibanen og smalt i fjellveggen på venstre side før bilen brennende stanset i grøfta på høyre side av veien igjen.

Ingen av de tre i bilen fikk store fysiske skader, men bilen ble totalvrak. Alle tre stakk fra åstedet etter ulykken.

Etter å ha drukket mer øl, dukket 39-åringen og venninnen senere på natta opp hos politiet for å forklare seg om det som hadde skjedd. Begge forklarte at det var hun som hadde kjørt bilen sin. I et senere avhør erkjente imidlertid kvinnen at det var 39-åringen som hadde kjørt. Da tilsto også 39-åringen.

På grunn av at trebarnsfaren er aleneforsørger for tre gutter, slipper han å sone fengselsstraffen på 36 dager. Han slipper også å være uten sertifikat mer enn ni måneder fordi det ville være en uforholdsmessig stor belastning på den skjøre familien.

Aktor Nils Grønås mente 15 måneder uten sertifikat var riktig, men nådde ikke fram hos tingrettsdommer Torje Torjesen og hans to meddommere.

39-åringen er dømt for promillekjøring for 15 år siden, men det er ikke vektlagt i forbindelse med denne dommen.