Les også: Selger sex— leker til barn

KRISTIANSAND: - Jeg reagerte voldsomt da jeg leste saken, og ikke minst da jeg leste debattinnleggene der noen bagatelliserte dette, sier Linda Marie Moen til fvn.no.

Hun jobber selv som selger av sexleketøy og erotiske artikler, og er også fra tid til annen å finne bak disken i Erotikkland i Kristiansand.

- Aldersgrense I likehet med seksualekspert Åsa Rytter Evensen, er også Moen opprørt, og mener det bør være en aldersgrense for å slippe inn i slike butikker.

I butikken jeg har jobbet i, har vi alltid operert med en 16-årsgrense når vi selger slike artikler. De som ikke kunne legtimere seg, men som så yngre ut enn 16 år, viste vi ut av butikken igjen, sier hun.

— Hva ville du sagt til en åtteåring som kom inn i butikken og ville kjøpe sexleketøy?

- Jeg ville ha svart vedkommende: "Hvorfor vil du det? Kom tilbake når du er 16-18 år, dette er ikke noen butikk for deg."

Moen er bekymret over at barn i stadig større grad skal utsettes for seksualisering.

— Jeg ble selv gravid da jeg var 16 år og opplevde å miste en del av ungdomstida. Jeg er ingen overbeskyttende mor på over 40, men vet veldig godt hva dette dreier seg om, sier hun.

Sexpress Moen synes det er voldsomt galt av Kondomeriet å ikke beskytte barn mot et slikt vareutvalg og sexpresset som følger med.

— Når du er åtte år er du såvidt kommet over fnisealderen. Å tillate barn å få kjøpe sexleketøy er på linje med å selge g-strenger til barn, slik en butikk i Kristiansand gjorde. Ja, man begynner å tenke på sex ganske tidlig, men ikke i åtteårsalderen. Det er unaturlig å stimulere til det.

— Det er kun pedofile som mener det er ok for barn å gå inn og kjøpe sexleketøy, sier Moen, og mener butikker som selger erotiske artikler burde være mer bevisste på hva de selger, og håndheve en aldersgrense.