KRISTIANSAND: Med om lag fem plussgrader, nærmest blå himmel og ikke en snøfille i sikte, ble det lite penger å hente for de som trodde på hvit jul. Sjekk webkamera her.

Et av Norges største nettspillselskap dro i gang veddemålet tidlig i desember. Selskapet la opp til femdobling av innsatsen til gamblere som ville vedde på at det lå 2,5 centimeter snø på Kjevik om morgenen 24. desember. Satset man pengene på bar bakke, var oddsen satt til 1,12. Tapte ikke

— Veldig mange veddet på at det ikke skulle bli hvit jul i Kristiansand. Der hadde vi liten odds, slik at det ble mange, men små utbetalinger. Flere satset imidlertid store penger på at det skulle bli snø. Dermed tjente vi ikke penger, men tapte heller ikke noe, sier markedssjef i Unibet, Thomas Udness, til fvn.no.

Han vil ikke oppgi verken summer folk har spilt for eller hvor mange som har deltatt. Veddemålet ble tatt bort fra selskapets nettsider for flere dager siden.

— Vi tok det bort da vi var helt sikre på at det ikke ville bli snø i Kristiansand, sier Udness, og opplyser at interessen for å vedde om været har vært formidabel.

— På en vanlig fotballkamp i Premier League blir det spilt for veldig mye penger. Disse veddemålene var like bra, sier han.

Engasjerer

Markedssjefen tror grunnen er at snø til jul er noe som opptar folk i adventstiden.

— Det var veldig mye interesse rundt dette i fjor også. Folk er opptatt av om det blir snø eller ikke, sier han.

Nettspillselskapet satte også i gang veddemål for byene Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Unibet doblet innsatsen til gamblere som trodde hovedstaden fikk snø julaften. For hvit jul i Bergen var oddsen 4,1, mens i Trondheim og Tromsø var den henholdsvis 1,65 og 1,25. Kun i Tromsø ble det snø.

— I Oslo og Bergen gikk vi på store tap. Vi måtte gi bort penger til folket, medgir Udness.