KRISTIANSAND: — Faren er jo hvis barna detter oppi vannet. Det er små barn som går her og det er ikke store pytten som skal til for at det kan gå riktig galt. Når vi leverer fra oss barna regner vi med at de ansatte passer på barna de. Men det er ikke lett når det er så mye vann her, sier en av foreldrene fvn.no snakker med.

Ifølge de ansatte vil verken parkvesenet, Kristiansand Eiendom eller ingeniørvesenet vedkjenne seg problemene. I telefonsamtaler forskyver de ulike etatene ansvaret over til hverandre. Nå holder vannet på å stige inn i kjelleren på Bamsebo barnehage.

— Se her hvor hvordan det ser ut. Noen må bare ta ansvar. Snart får vi vann inn i kjelleren, sier Gerd Jørgensen, som er en av de fortvilte barnehageansatte.

— Det skjer hver gang det regner kraftig. Nå må noen få drenert ordentlig så vi blir kvitt problemene for godt.

- Ingen har ringt

Da Fædrelandsvennen tar kontakt med vedlikeholdssjef i Kristiansand Eiendom, Svein Toftenes, hevder han at barnehagen ikke har tatt kontakt med Kristiansand Eiendom. Men Toftenes tar umiddelbart affære da han får høre om oversvømmelsen i Bamsebo barnehage.

— Dette er den første informasjonen jeg får om dette. Barnehagen kunne gjerne ha ringt meg på telefon slik du gjør nå. Ingenting kan skje før vi vet om problemene. Men vi skal ta tak i det med en gang. Jeg sender ut mannskap for å ordne opp. Det pleier å være sluk og kummer som skaper slike problemer, sier Toftenes til Fædrelandsvennen.

— Hvorfor må det gå tre dager før det skjer noe?

— Jeg har 350.000 kvadratmeter med formålsbygg å vedlikehold. Alt er ikke i like god stand. Da skjer slik ting når det blir dårlig vær. Men nå må vi løse dette problemet så da prioriterer jeg helle å ringe Bamsebo, avslutter Toftenes.