SØGNE: — Vi har foreløpig ikke pågrepet noen. Innbruddene ses i sammenheng, og vi kan ikke utelukke at det var flere innblandet, sier politioverbetjent Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til fvn.no.

Flere innbruddsoffer og vitner er torsdag avhørt ved lensmannskontoret. På bakgrunn av dette etterlyser politiet en eller to unge menn på nærmere 1,90 meter. Noen vitner har forklart at innbruddstyven hadde skjegg, andre at han ikke hadde det. Derfor er politiet usikre på hvor mange det dreier seg om. Vitnene har imidlertid ikke observert flere personer i lag.

— Vi etterlyser mer informasjon fra folk som kan ha vært i Høllen og boligfeltene rundt i tidsrommet mellom 02 og 05 i natt, sier Thorsen, som ikke har fått melding om flere innbruddsforsøk enn de tre som allerede etterforskes.

Huseier truet

— Vi ser alvorlig på hendelsene. Ikke minst volden det siste innbruddsofferet ble utsatt for, sier han.

Innbruddsraidet begynte i 03-tiden natt til torsdag. Politiet fikk melding om at en person forsøkte å bryte opp et vidu i en bolig i Hølleveien. Huseieren gikk ut, men personen stakk av til fots. Da eieren prøvde å løpe etter vedkommende, ble han truet med noe som han oppfattet som en kniv.

— Vi fikk imidlertid et godt signalement av personen, og sendte ut en patrulje for å lete, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt.

Stjal bil

Tre kvarter senere fikk politiet en ny melding om et innbrudd i samme område. Tyven fikk med seg både en lommebok og en bil før politiet kom til stedet.

— Vi søkte i området uten å finne verken bil eller mann, sier Jørgensen.

— Var det samme person begge steder?

— Det er mye som taler for det. Sannsynligheten er stor for at det er samme gjerningsmann.

Slo med flaske

Klokken 05 var samme tyv på ferde igjen i området ved Hølleveien, mener politiet. Da husets eier overrasket ham, ble han slått i hodet med en ølflaske. Innbruddstyven stakk fra stedet, og fikk med seg en lommebok og et kamera. Huseieren måtte på legevakten, men pådro seg kun lettere skader.

— Bilen fant vi igjen et par kvartaler unna. Vi håper å finne tekniske spor i den. Vi var ute med hunder og lette, uten resultat, sier Jørgensen.