KRISTIANSAND: Guttene ble pågrepet da de kjørte i grøfta i Hattesteinen på Flekkerøy klokken 12 i natt. De stakk av til fots, men ble funnet av en hundepatrulje kort tid etter, ifølge operasjonssentralen ved Agder politidistrikt.

17-åringen og 15-åringen, som hadde rømt fra en ungdomsinstitusjon på Østlandet, tok drosje til Slettheia tidligere på kvelden. Ved Nedre Slettheia barneskole tok en av guttene kvelertak på sjåføren, og sprayet han med noe politiet betegner som en pepperspray-lignende gass.

Sjåføren prøvde å komme seg løs, men falt under flukten. Guttene løp etter og sparket mannen i ansiktet mens han lå nede. Deretter stjal de bilen fra sjåføren og forsvant.

Politiet satte i gang leting etter bilen, og fikk etter kort tid melding om at bilen kjørte kollisjonsskadet rundt på Flekkerøy. Flere politifolk ble satt inn i jakten, og etter en halvtimes biljakt på de smale veiene på øya kjørte tyvene den stjålne bilen i grøfta.

Ungdommene satt torsdag i avhør ved Vågsbygd politistasjon. Det er foreløpig uklart om de vil bli sendt tilbake til institusjonen. Strafferammen for forbrytelsen er fem år, hvis guttene blir dømt som voksne.

En av guttene hører hjemme i Kristiansand, mens den andre er fra Østlandet.