MANDAL: Kilder ved HiA bekrefter at høyskolen har sykepleiestudenter i Afrika. Dekanus Jon Wergeland sa i lørdagens utgave av Fædrelandsvennen at årsaken til at lokalpolitiker Lill Ann Aanensen (KrF) ikke kunne få praksisplass i hjembyen, var på grunn av problemer med faglig oppfølging. Verken Wergeland eller fakultetsdirektør Kari Stoveland Sjursen var tilgjengelig for kommentar i går.

Studentorganisasjonen i Agder vil gå videre med saken om Lilli Ann Aanensen som ikke fikk praksisplass i hjemkommunen. Hun studerer ved HiA i Arendal, og ønsket praksisplass i Mandal eller Kristiansand for å kunne fortsette i lokalpolitikken. HiA sier nei, og sender henne i stedet i praksis i Arendal. Aanensen hevder det er ledige plasser ved sykehuset i Mandal, selv etter at utdanningen i Kristiansand har utplassert sine elever. Overfor Fædrelandsvennen hevdes det også at en student fra Lyngdal har fått praksisplass i hjembygda si, selv om hun i likhet med Aanensen har studert i Arendal.

— Generelt sett har vi hatt en rekke henvendelser fra studenter i Vest-Agder som ikke får praksisplass i området rundt hjemstedet. Vi vil rette en formell henvendelse til styret på HiA med ønske om å få belyst saken, sier leder Kristoffer Aamot. Han kjenner ikke saken mer enn det Aanensen har forklart ham, og ifølge Aamot virker det som om HiA viser en uvilje til å legge forholdene til rette for Aanensen.