Mandal: Nå har eldrerådet oppfordret kommunen til å øke tilskuddet fra 46.000 kroner til 100.000 kroner i 2005. I mange år ga kommunen et årlig tilskudd på 120.000 kroner, i tillegg til å betale for emballasjen til maten som ble levert hjemme og sørget for utkjøring av maten. Nå gis det et totalt tilskudd på 46.000 og ingenting til emballasje eller kjøring.

Det er omtrent 70 personer som støtter eldresenteret med gratis arbeid og gaver. Alle som betales, får langt under tariffen.

Uten den frivillige innsatsen ville ikke senteret kunne eksistere. Verdien av den frivillige innsatsen kan ikke verdsettes høyt nok, uttaler formann Arna Riise Stusvik og daglig leder Monica Jensen.

Styremedlemmene er aktivt med på alle oppgaver. De personene som kjører ut middagsmat, gjør det gratis. Det kreves verken bilgodtgjørelse eller annen betaling.

Den trange økonomien gjør det også vanskelig å få fornyet utstyr. Oppussing av lokalene er i stor grad gjort av dem som er tilknyttet senteret. Senter for eldre ble startet av politiske partier, foreninger og lag.