Mandal:

Nærmere hundre mennesker møtte opp i buehallen til Spiggeren Næringspark på Malmø åpningskvelden. Første forestilling ut var e-motion 2004. De fremmøtte fikk en spennende og magisk kveld med dans, spesialkomponert musikk, og ikke mindre enn ti ulike filmer.

— Vi har fått masse tilbakemeldinger på at folk synes bygget er bra. Så nå har vi en ny kulturscene og storstue som virker i Mandal. Den kan brukes til alt mulig, sier Govertsen.

Foreløpig er Turbin-Ballastbrygga et prøveprosjekt som går over tre måneder. Dersom driften blir vellykket, vil Govertsen søke om å få videreføre kulturscenen og drive den permanent.

— Det er ikke snakk om å legge ned mye penger. Hallen skal stort sett brukes som den er. Nå har vi skurt og vasket her inne i noen dager og det ser jo tøft ut allerede nå. Det som er poenget er å få en stor arena som kan ta imot mange mennesker, sier Govertsen.

Pågangen har allerede vært stor fra folk som har lyst til å leie hallen, både fra lokale og fra folk utenfra. Hele neste måned er Turbin-Ballastbrygga leid ut til Mandal Musikkforening.

— Hva som skjer etter det er foreløpig hemmelig, sier en fornøyd Govertsen.