MANDAL: – Daglig leder i Mandal Kino, Anne Knutsen, ga i går beskjed om at vi ikke kan bruke lysriggen i taket til revyen, da den ikke er godkjent av krankontrollen. Det til tross for at vi senest onsdag fikk beskjed om at dette var i orden, sier en fortørnet Jallis Eriksen.

Han rister på hodet, er omgitt av oppgitte russ, og vet ikke om han skal tro det er sant.

– Det er seks dager til premieren, og så skal vi få en slik beskjed. Nå skulle vi bruke tiden til å øve inn tekster, mimikk og inn— og utgang på scenen. I stedet må vi begynne å kikke oss om etter alternative steder å avholde årets revy. Dette fortjener ikke denne fantastiske gjengen med ungdommer, mener Eriksen.

Ekstra sikring

Russen hadde planer om å benytte seg av denne riggen, med ekstra sikring. På samme måte som ble gjort under suksessen «We Show You 2» like før jul.

– Det var greit under showet til Elisabeth Støle. Hvorfor det ikke er greit nå, vet ikke jeg, fortsetter instruktøren.

Han mener han senest onsdag ble enig med kinoleder Knutsen om å bruke de stengene som henger i taket innforbi scenen, da riggen ute i salen var fysisk fjernet. Beskjeden om at heller ikke dette var lov, fikk han i går.

– Vi hadde jo suksess med sommer-revyen i telt på Gierts Karis plass. I tillegg har Buehallene vist seg attraktive. Så det finnes jo også alternative visningssteder i Mandal, påpeker han.

Dersom Vigelandsstua skulle bli aktuell, vil Eriksen se på mulighetene for å tilby gratis buss fra Mandal til Vigeland.

Uenig kinosjef

Daglig leder i Mandal Kino er slett ikke enig med Jallis Eriksen om sakens forløp.

– Han fikk beskjed allerede under befaringen av kinoen om at han ikke kunne benytte noe av sceneriggen til årets revy. Derfor visste han at dette ville bli et problem. Jeg kan ikke skjønne at han har noe å klage over, sier hun.

Kinolederen er klar på at hun ikke kan leie ut utstyr som ikke er godkjent.

– Vi må forholde oss til påleggene fra krankontrollen. Uansett kan det ikke koste all verden for russen å leie inn noen ekstra stativer til lyd og lys, mener Knutsen.

jan.erik.stiland@fedrelandsvennen.no