— I løpet av vinterferieuken har vi hatt mellom ti og 15 skadede innom hytta vår på Bykle. Ingen av skadene har vært alvorlige, sier operativ leder i Kristiansand Røde Kors, Fredrik Granberg.

Han har inntrykk av at folk er flinke til å ta vare på seg selv.

— Til tross for at det har vært stupfullt på Hovden i vinterferien, har uken forløpt stille og rolig. Vi har heller ikke hatt en eneste ettersøkningsaksjon, fortsetter Granberg.

Kristiansand Røde Kors har hatt 15 hjelpearbeidere på Hovden i vinterferien.

— Det har ikke skjedd så mange ulykker bortsett fra snøbrettkjørerulykken fredag, men den hadde ikke vi noe å gjøre med, sier Granberg.

Lørdag skrev Fædrelandsvennen om den 17-år gamle snøbrettkjøreren fra Kristiansand som skled ned en fjellside på Hovden. Han pådro seg alvorlige, men ikke livstruende bruddskader i ryggen. En 11 åring fra Hønefoss falt også stygt i alpinbakken samme dag.

- Over all forventning

Vinterferien har også forløpt stille og rolig for Røde Kors mannskapene på Bortelid i Åseral. Dette til tross for at mobilnettet var nede fra fredag før vinterferien og til og med tirsdag i vinterferieuken.

— Heldigvis gikk det greit selv om mobilnettet var nede. Vi har ikke hatt en eneste ettersøkning i vinterferien, sier Roy Øyslebø i Søgne Røde Kors. Han tilbrakte ni dager på Bortelid i vinterferien.

— Det har vært mindre skader enn forventet. Vi har hatt cirka 20 henvendelser hvor de mest alvorlige skadene dreide seg om armbrudd og kragebeinsbrudd, opplyser Øyslebø.

Han har inntrykk av at folk blir stadig flinkere til å bruke sikkerhetsutstyr. Hjelm har plutselig blitt populært.

Hjelpekorpset hadde også regnet med flere skader på grunn av den sterke solen. Men de har hatt få henvendelser som følge av snøblindhet og solforbrenning.

— Vinterferien har gått over all forventning. Til tross for at det har vært veldig mye folk har det gått stille og rolig for seg, konkluderer Øyslebø.

I kø på Hovden

Også direktør ved Hovden Høyfjellshotell, Ole Bruun, er fornøyd med vinterferien. Besøket på hotellet har vært formidabelt.

— Vi har hatt enormt med folk her oppe. Hovedgrunnen til dette er at alle har skoleferie samtidig. Det har ikke gått én dag uten at vi har hatt 200 til middag. Jeg tror det blir en rekordfebruar, sier Bruun.

Den siste vinterferiehelgen på Hovden bød på knallvær og flotte skiforhold.

Køtendensene har vært store på Hovden hele vinterferien igjennom:

— Folk har stått i kø i skibakken, i løypa og på butikken. Likevel har jeg ikke snakket med en eneste misfornøyd person. Godt vær hjelper på det meste, humrer direktør Bruun.