KRISTIANSAND: I flere måneder har det haglet med voldstrusler, grovt rasistiske ytringer, nedsettende bemerkninger og latterliggjøring av politi og rettsvesen i ungdommenes gjestebøker på det populære nettstedet Blink.

De såkalte gjestebøkene, der andre innloggede medlemmer kan legge igjen meldinger, var fulle av ytringer om voldshandlingene de to guttene har vært involvert i.

17-åringen er siktet for en voldsepisode nyttårsaften, der en 46 år gammel mann ble skallet ned.

— Vi har allerede innhentet noe av dette materialet fra nett. Nå må vi se om vi kan knytte dette til vedkommende, og om det kaster lys over saken mot tiltalte, sier politiadvokat Per Moseid til fvn.no.

Etter det fvn.no kjenner til, har politiet ikke gjort ytterligere beslag av pc-er eller sikret noen spor hos Dagbladet, som driver Blink.

Når en Blinkprofil slettes, forsvinner også alle gjestebokinnleggene, private meldinger og bilder, og det lar seg ikke gjøre å rekonstruere profilen dersom man ikke sitter med backup.

— Jeg har ikke gitt noen råd til min klient i denne saken, sier 17-åringens forsvarer, Alf Tore Nilsen, til fvn.no. Det har ikke lyktes fvn.no å komme i kontakt med verken 18-åringen eller hans advokat.