— Det er vanvittig mye røyk. Det ser helt sykt ut. Og så lukter det smeltet plastikk. Røyken kommer rett opp av en kum. Jeg tenkte det kanskje var en gasslekkasje eller noe. Det er mange som løper rundt, barn som blir redde, folk stopper og ser, forteller Julia Aaslie og legger til at hun ikke kan se ned til Bystranda på grunn av all røyken.

Se den spesielle videoen i vinduet over!

Utenfor hotell på Bystranda reparerer kommunen et gammelt kloakkrør. Det er blitt et spektakulært skue. Foto: Richard Nodeland

— Jeg skjønner godt hvis noen får den følelsen. Det ser ut som en geysir. Men det er altså bare ingeniørvesenet som driver strømpetrekking, sier ingeniør Torfinn Jore i ingeniørvesenet.- Det er renovering - «no digging», sier Jore på utenlandsk så de økonomiske besparelsene klinger i bykassa.

Dampen står opp fra kummen, der kommunen reparerer et gammelt kloakkrør. Foto: Richard Nodeland

— Det betyr at vi fornyer kloakkrøret utenfor hotellet mellom Kronprinsens gate og Elvegata, uten å grave. Vi trekker en strømpe inn gjennom det gamle kloakkrøret, så varmes det opp slik at strømpen herdes og blir stiv. Det er denne oppvarmingsprosessen dere kan se dampen av oppe på gata, forteller Jore.Renoveringen skaper også en del støy.

— De gamle betongrørene lekker ikke, men det begynner å nærme seg, slik at vi må få det gjort nå, forteller han.

Les også: