— Årsak til brannen er fortsatt ukjent. Det er opprettet sak på forholdet, og det vil bli foretatt en kriminalteknisk undersøkelse når branntomta blir klar for det, sier operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen klokka 09.00 onsdag.

Nødetatene fikk den første meldingen om brannen i huset ved Herefoss stasjon klokka 01.50 onsdag. Politi og brannvesen var på stedet like etterpå.

Det viste seg at eneboligen var fullstendig overtent, og kunne ikke reddes.

Ingen hjemme

Da brannvesenet kom til stedet var eneboligen overtent og ikke mulig å redde. Foto: Baard Larsen

Ifølge politiets innsatsleder, politiførstebetjent Glenn Sollid var det ikke noen folk i huset da det begynte å brenne.— Vi har snakket med huseier, som ikke var hjemme da det begynte å brenne. Han bor for tiden alene i huset, så det var ingen i huset da brannen startet, forteller Sollid til Fædrelandsvennen klokka 03.30. — Hva som er årsaken til brannen er for tidlig å si. Det kjøres på med vann, så dersom det ikke er for varm tror jeg kriminalteknikere kan undersøke branntomten i løpet av onsdagen, legger han til.

Brannen ble slukket i 06-tiden onsdag morgen. Ifølge Fædrelandsvennen sin reporter på stedet var det bare noen rester igjen av bolighusets vegger etter brannen.

— Brannen ble oppdaget av en nabo, som ringte nødetatene. Huseier kom etter hvert også til stedet. Vi har pratet med vedkommende, som reiste igjen etterpå, opplyser innsatslederen.

Overtent

Utrykningsleder Tor-Inge Fidjeland ved Birkenes brannvesen rykket sammen med kolleger fra Lillesand ut på stedet. De fastslo fort at det ikke var noe å gjøre med bolighuset.

Brannen ble slukket i 06-tiden. Foto: Baard Larsen

— Da vi kom til stedet var bolighuset overtent og ikke mulig å redde. Vi prioriterte derfor å sikre garasjen og campingvognen. Hadde det vært folk inne i huset da vi kom, ville vi ikke ha klart å få reddet dem, sier Fidjeland til Fædrelandsvennen i 03.40-tiden.- Når brannvesenet kom frem, var huseier utenfor boligen. Han kunne raskt bekrefte at det ikke skulle være noen inne i huset, legger utrykningslederen til.

Politi fra Kristiansand og Grimstad, samt ambulanse fra Grimstad og Lillesand, ble også dirigert til stedet.

— Vi hadde en strømledning som lå på bakken og gnistret godt. Så politiet sørget for at ingen kom borti denne. For selve slukkearbeidet hadde ikke dette noe å si, men man må være forsiktig i nærheten av slike strømkabler, påpeker Fidjeland.