Dermed er totalt 530 lærere på elleve skoler i byen tatt ut i streiken som nå går inn i sin fjerde uke. Over 2000 elever i kommunen er berørt av konflikten.

— Streikeviljen er veldig bra. Vi står på som bare det, sier streikeleder Arnulf Andersen i Kristiansand til Fædrelandsvennen.

På Holte skole blir 28 lærere tatt ut i streik, og det blir dermed ingen undervisning for elevene på 8. - 10. trinn. Men det planlegges at elevene kan drive selvstudium med tilsyn i noen få timer.

På Dvergsnes blir 11 lærere ved avdelingen på Odderhei tatt ut, og her rammes elever fra 4.-7. trinn.

På landsbasis tar Utdanningsforbundet nærmere 900 nye lærere ut i streik 2. september og om lag 9000 av forbundets medlemmer har da lagt ned arbeidet. Musikernes fellesorganisasjon og Norsk Lektorlag trapper også opp, og totalt vil 1066 nye lærere fra de fire organisasjonene bli tatt ut.

Ingen møter

Nærmere 100.000 elever over hele landet vil da være berørt av konflikten som bunner i sterk uenighet om hvor mye av lærernes arbeidstid som skal være bundet til skoletiden.

Det har ikke vært noen møter mellom lærerorganisasjonene og kommunenes interesseorganisasjon KS i løpet av helgen. Det bekrefter Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied i en tekstmelding til NTB søndag.

Forbundsleder Hans Ole Rian i Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) kaller situasjonen fastlåst.

— Det er ikke til å legge skjul på at vi står prinsipielt så langt fra hverandre at det ikke er noe å snakke om før KS gir seg på at de ikke vil finne et nytt mandat, sier Rian til NTB.

I Vest-Agder er det bare skoler i Kristiansand som er ramme av streiken, og en tredjedel av byens om lag 1600 lærere vil være i streik fra tirsdag.

I Aust-Agder er det skoler i Arendal som er tatt ut, og der streiker 389 lærere ved elleve skoler, mens nærmere 500 fortsatt går på jobb. Der er det ikke varslet opptrapping fra 2. september.

- Har jenket oss

Helgens debatt utløst av kulturredaktør Karen Kristine Blågestad, har avslørt en viss utålmodighet blant de som mener at konflikten nå bør finne en løsning.

Arnulf Andersen har fulgt debatten, men er knapp med kommentarene.

— Jeg synes det er litt spesielt av en kulturredaktør å angripe en hel yrkesgruppe på den måten. Det føltes litt rart å se den står på trykk, sier han.

— Men er det ikke mulig for dere å jenke dere litt og komme KS i møte?

— Jeg synes vi har jenket oss i mange år. KS har tatt og tatt, og vi har gitt og gitt, sier Andersen.

— Hva har dere gitt?

— Helt siden KS overtok arbeidsgiveransvaret har vi endret arbeidstiden slik at mer tid har blitt bundet, mens det har blitt mindre tid til for- og etterarbeid.

— Har du forståelse for at mange foreldre og elever nå ivrer for at undervisningen skal komme i gang igjen?

— Ja, og det ønsket deler både lærere, foreldre og elever. Ingen ønsker at dette skal holde på i lang tid.

— Hvor lenge kan dere holde på?

— Så lenge det er nødvendig.