- Nå ligger den her som Titanic

Fem personer var om bord da en 60 fots yacht begynte å ta inn vann tre nautiske mil utenfor Lista mandag kveld.

Publisert:

Sunseeker 2.jpg Foto: Petur Samuelsen / Redningsselskapet

Denne artikkelen er over tre år gammel

FARSUND/SOLA: Hovedredningssentralen fikk melding cirka klokken 17.40 fra personer om bord i yachten, en 60 fots Sunseeker.

Den tok inn vann, og Hovedredningssentralen iverksatte umiddelbart alle ressurser mot området.

Tok inn vann

De fem personene om bord kom seg over i en redningsflåte. Et Sea King-redningshelikopter fant flåten, og fikk heist alle fem om bord cirka klokken 18.40. De ble brakt til Sola stasjon i Stavanger, og etter det Hovedredningssentralen får opplyst, skal alle være i god behold.

Høye bølger

Redningsskøyta Ægir kom fram til havaristen samtidig med at helikopteret fikk med seg de fem. Yachten lå svært dypt i vannet klokken 19.

Redningsskøyta Ægir nådde fram til havaristen samtidig med at Sea King-helikopteret fikk med seg de fem personene. Foto: Arkivfoto

— Vi prøver å redde den, men det ser vanskelig ut, sa skipper Gøran Gundersen på redningsskøyta til Fædrelandsvennen klokken 19Han opplyste at det er rundt et par-tre meter høye bølger, så redningsarbeidet var vanskelig. Han sier det ikke er sikkert at båten har slått lekk. Det kan være at den har mistet kontroll på styringen, og fått slagsjø over seg i de høye bølgene.

Fire voksne og en jente

— De som ble hentet opp fra redningsflåten er fire voksne og ei jente. Alle er norske, opplyser fartøysjef Leif Hamre i Sea King-helikopteret som hentet opp de fem personene fra redningsflåten.

- Båten hadde fått motorstopp og mistet styringen, forteller fartøysjef Leif Hamre på Sea King-helikopteret. Foto: Ove Heimsvik

— Båten hadde fått motorstopp og mistet styringen. Dette skjedde i krapp sjø, så båten hadde vridd seg i bølgene og tok inn så mye vann at alle gikk over i redningsflåten, sier Hamre til Aftenbladet.Helikopteret landet på Sola flystasjonen klokken 19.18.

Klokken 20.15 melder Ægir at det ikke er mulig å få slept havaristen til land. Mannskaper fra Kystvakta entret yachten og fikk festet en trosse, for å slepe den til Listalandet. Men den sank bare dypere og dypere i sjøen, og til slutt måtte trossen kuttes.

Sunseeker.jpg Foto: Petur Samuelsen / Redningsselskapet

— Nå ligger den her som Titanic, med baugen i lufta og akterenden ned mot havbunnen, sier Gundersen.Han regner med at Kystvakta og Kystverket om kort tid vil gi klarsignal til at havaristen bare skal få synke til bunns.

En Sunseeker Predator 60 ligger til salgs på Finn.no for 12,9 millioner kroner.

Publisert: