— Det ser ut som vi skal klare det. Men været er uberegnelig, og vi har ikke fått noe hjelp fra oven, sier Sture Pilegård, daglig leder av Hovden alpinsenter.

Hovden har bare fått mellom ti og 15 centimeter natursnø når vi skriver 1. desember. Alpinsenteret har allerede måttet utsette åpningen, men håper og tror på åpning førstkommende fredag.

LES OGSÅ:

— Snøkanonene går og vi har flere hauger på alt fra 20 cm til to meter snø. Torsdag vil vi begynne å fordele det utover. Målet er å åpne T-trekket og barneområdet på fredag, sier Pilegård.

Meteorologen: - Det er håp

Vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk Institutt sier at det ser ut til å bli kjølig på Hovden den kommende uka.

Snøproduksjonen er i full gang på Hovden. Foto: Christoffer Hovden

— Det kommer nok ikke så mye nedbør, men gradestokken holder seg stabilt under null grader. Det gjør i alle fall at snøen de produserer ikke smelter, sier hun til Fædrelandsvennen.LES OGSÅ:

Ingen av de andre skisentrene i Agder tror de kan åpne før siste helg før julaften.

Bredere løyper

Pilegård forteller at alpinsenteret ikke åpner nye løypetraséer eller skitrekk i år, men har utvidet flere av de eksisterende løypene.

— Vi har tynnet godt i terrenget både i frikjøringsområdene og langs preparerte løyper. Folk vil nok merke at løypene er bredere i år enn de var i fjor, sier han.

Foreløpig har ingen av langrennsløypene på Hovden åpnet.