Straffesaken mot den tiltalte 29-åringen startet torsdag i Kristiansand tingrett. Det som skulle være et hyggelig besøk hos farmor ble et mareritt for brødrene.

Volden de opplevde har gjort de aktive guttene redde for å dra til byen igjen, og de spør ofte foreldrene om tiltalte fortsatt sitter varetektsfengslet.

Hendelsen skjedde om kvelden 10. mai i år.

— Kanskje jeg treffer ham igjen, da vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, sa storebror (13) i dommeravhøret som ble avspilt i retten.Det var han volden gikk mest utover, og han fortalte om vonde drømmer etter hendelsen.

— Dagen etter drømte jeg at jeg skulle møte ham i byen, og at han dro fram en kniv, sa gutten.

- Er skamfull

Tiltalte har fra første stund erkjent straffskyld, og beklaget hendelsen sterkt.

— Jeg er svært skamfull, sa han i retten.Om kvelden lørdag 10. mai ventet storebror sammen med lillebror (11) utenfor Kiwi i Kongens gate i Kristiansand. Farmor var inne i butikken.

Med dette rullebrettet ble 13-åringen slått gjentatte ganger i hodet og på kroppen.

Han hadde nettopp fått nytt rullebrett, og ville teste det i en trapp ved blokkinngangen like ved.På vei inn i blokka begynte den tiltalte 29-åringen å kjefte og banne mot guttene. Han dyttet også yngstemann. 13-åringen svarte at slik kunne han ikke snakke mot dem.

Mannen kom ut igjen og rev til seg rullebrettet. Storebror fulgte etter for å få brettet tilbake.

Inne i gangen slo 29-åringen gjentatte ganger med brettet mot nakken og hodet til gutten. Da han falt ned på gulvet, fortsatte han å sparke ham.

Preg av mishandling

Ifølge tiltalen var «volden uprovosert, begått mot en forsvarsløs person og bar preg av mishandling».

— Jeg ble livredd, og holdt hendene foran hodet så han ikke skulle slå meg igjen, sa gutten i det avspilte dommeravhøret.

Tiltalte sneiet også bort i lillebrors ansikt med rullebrettet. Begge kom fra det med små fysiske skader.

Nertila Stringa (29) så tilfeldigvis det som skjedde på innsiden av døren til blokka. Hun stormet til for å få slutt på volden mot brødrene.

- Var målbevisst

— Han stoppet aldri, og var veldig målbevisst mot de to guttene. Jeg har aldri sett noe slikt i mitt liv, sa hun.

Hun er selv fornærmet i saken ettersom tiltale dyttet henne flere ganger. Han forsvant deretter fra stedet, og ble pågrepet litt senere av politiet.

— Jeg tror guttene hadde flaks ved at jeg så det som skjedde. Dette var en skjermet plass, og det kunne gått mye verre, sa Stringa i retten.Tiltalte brukte svært kort tid på å forklare seg. Lørdagen i mai hadde han inntatt store mengder alkohol i forbindelse med en jobbfest.

Han husker at han forlot et utested, men ingenting av volden.

Den tiltalte 29-åringen sammen med sin forsvarer Thor Bache-Wiig.

— Det er helt svart, sa han.

29-åringen sier han vil bidra til at guttene får det bra framover.

— Kanskje det kan hjelpe dem å møte meg som edru person, sa han i retten.

Vil dømme til fengsel

Han er også glad for at Stringa grep inn.

— Jeg er veldig glad for at du var der den gangen. Det står stor respekt over hva du gjorde den gangen, sa han.

Tiltalte ble i 2009 dømt til samfunnsstraff for vold og bortføring av en 14-åring gutt. Denne gangen vil påtalemyndigheten at mannen skal dømmes til fem måneder i fengsel.