- Gleder du deg?

— Selvfølgelig, det er dødsgøy. Men det er tungt også, både fysisk og psykisk. For vi må jobbe mye med "hue".

- Hvordan da?

— Det er et samarbeid mellom forsvar og keeper. Keeper må kunne lese spillet.

- Hva kjennetegner en god keeper?

— Evnen til å kunne omstille seg og tenke seg til hvor skuddet kommer. Hvis en spiller har skutt to ganger i høyre hjørne, skjer det sikkert tredje gangen også. Fra alle posisjoner er det fire hjørner å skyte på, og de fleste spillere har som regel et favorittsted.

Trener med landslagene

- Hva skjer på samlingen?

— Ganske mye, egentlig. Det er vanlig trening de første dagene, så skal vi spille kamp mot Sverige. Siste del av samlingen blir felles med juniorjentene og damelandslaget. Vi skal også på Champions League-kampen mellom Larvik og Győr.

— Andre sørlendinger på laget?

— Vilde Nordlid og Elisabeth Benestad Rosenvold fra AK28. Håndballinteressen begynte klasselag i tredje

- Hvorfor begynte du med håndball?

— Da vi startet et håndballag i klassen i 3. trinn. Har alltid hatt interesse for sporten og det er god stemning for det i familien. Besteforeldrene mine er ivrige tilskuere.

— Hvor mange landslagssamlinger har du vært på?

— Dette blir den femte. Og jeg har spilt to landskamper, mot Tyskland og Frankrike.

Landslag, Bring og regional serie

Målet i 2013?

— Å gjøre det bra når U-landslaget spiller EM-kvalifisering i mars. Tror det er i Slovakia. I Bring er det å klatre oppover tabellen, men vi har ikke fått noen god start. I den regionale serien, håper vi å bli blant de øverste, vi får se.

Lite tid til annet

— Andre fritidssysler?

— Tidligere drev jeg med ridning i syv år. Jeg er også glad i litteratur, mest romaner. Og friluftsliv. Og skyting. I barneskolen var jeg med foreldrene og brødrene mine i Randesund Skytterlag. Men håndballen tok etter hvert for mye tid.

- Hvor mye da?

— Fire treninger i uka og kamper i helgene. Og det blir mye reising. Var just i Molde, og skal snart til Bergen og Oslo.

— Og du går idrettslinje?

— Har håndball to ganger i uka der også. Merker godt at det kan bli litt mye, men jeg kunne ikke ha valgt en bedre linje.

— Hvilke planer har du etter videregående?

— Har ikke noen veldig sterke planere, men jeg kunne tenke meg å studere fysioterapi.